Profilo No Frost Evaparatör Fan Arızası

Merhabalar ustalarım. Benim 2014 üretimi profilo marka nofrost buz dolabım yaklaşık 8 ay önce bloklama yapmış taşındığımız süreçte. İç Fan motorunun yarısına kadar buz tutmuştu. Geçenlerde soğutma yapmadığını fark edip söktüğümde dönmediğini gördüm. Sonra söktüm ve yenisini alayım dedim ama plastik salyangozu ile birlikte fahiş bir fiyata satılıyor. Başka bir motor taktım mili uzundu motoru geri çektim onunda rpm i çok yüksekti rüzgar uğultusu yaptı geri iade ettim. Orjinal motor 1929 rpm. Orjinal motordan bulamıyorum muadil motorda henüz bulabilmiş değilim. İnternetten uzun uzun araştırma yaptım ama muadil motorda bulamadım bulsamda rpm yazmıyor. Sonra orjinal motorum bana bir süpriz yaptı ve çalıştı yağlayıp taktım şuan ama çok uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum. Muhtemelen motor daki sinterli burçlardaki yağ özelliğini yitirdi. Eğer birebir aynı motordan bulursam hiç uğraşmak istemiyorum değiştireceğim ama bulamıyorum. Eğer yeni motor bulamazsam eski motoru kurtarabilir miyim? Hangi tür yağ kullanmam gerekiyor sonuçta nem ve -20 derecelerde çalışacak motor. Bu yağı nerede bulurum?
Lütfen bana bir yol gösterin. Birebir aynı motordan bulursam işim tabiki daha kolay ama satıcılarda sattıkları motorların rpm değerini bilmiyor. Orjinal motorun resmini ekliyorum. Yeni motor bulmak istiyorum. Küçük bir anadolu şehrinde yaşadığım için buradaki tüm şansımı denedim. Teşekkür ediyorum.

Dolap marka model : profilo BD2056W2NN/10
Salyangozlu motor fanının parça kodu:11002869

Ekli dosyalar

• IMG_2729.webp
    IMG_2729.webp
    184.7 KB · Görüntüleme: 15
  • 4BC380DA-E0FA-4081-9EC3-DD41F773D3EC.webp
    4BC380DA-E0FA-4081-9EC3-DD41F773D3EC.webp
    84 KB · Görüntüleme: 15
kardeşim istanbuldayım istersen çıkma ürün var elimde yollarım ama senin fan çalışıyor motor kapaklarını söküp burç yatak içlerini bildiğimiz makina yağıyla iyice yağla burcun içinde keçe var onunu içine enjektör ile iyice yağ bas bu işlemi 2 kapak burcu içinde uygula topla aynı şekil tak çalıştır.Bende her türlü beya eşya klima kombi yedek malzamede bulunur ararsan yardımcı olurum.

kardeşim istanbuldayım istersen çıkma ürün var elimde yollarım ama senin fan çalışıyor motor kapaklarını söküp burç yatak içlerini bildiğimiz makina yağıyla iyice yağla burcun içinde keçe var onunu içine enjektör ile iyice yağ bas bu işlemi 2 kapak burcu içinde uygula topla aynı şekil tak çalıştır.Bende her türlü beya eşya klima kombi yedek malzamede bulunur ararsan yardımcı olurum.
Teşekkür ederim ustam değerli yorumunuz için. Makina yağı -20 derecelerde çamurlama yapıp mili kilitler diye basmamıştım. Ama sizin vardır bi bildiğiniz onu yaparım. Sıfırı bulunmuyor mu ustam bu motorların diğer marka modellerin bu sürü motorları var bu model motor niye yok hala anlayamıyorum. İnternette rus menşeili sitelerde bi sürü motor var. Türkiyede yok ilginç geldi bana. Maddi durum zorlamasa parça koduyla alır geçerimde bir motor için etrafındaki plastiğe para vermek mantıklı gelmiyor hala. Sıfır motor bulamaz mıyım?

Teşekkür ederim ustam değerli yorumunuz için. Makina yağı -20 derecelerde çamurlama yapıp mili kilitler diye basmamıştım. Ama sizin vardır bi bildiğiniz onu yaparım. Sıfırı bulunmuyor mu ustam bu motorların diğer marka modellerin bu sürü motorları var bu model motor niye yok hala anlayamıyorum. İnternette rus menşeili sitelerde bi sürü motor var. Türkiyede yok ilginç geldi bana. Maddi durum zorlamasa parça koduyla alır geçerimde bir motor için etrafındaki plastiğe para vermek mantıklı gelmiyor hala. Sıfır motor bulamaz mıyım?
sıfırı çok pahalı bende çıkma alıp takıyorum eğer sargı arızası varsa yoksa yatakları yağsız dönmeyen motorları makina yağıyla işlem yapıyorum

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri