garaj kapısı hakkında

RIZA TURAN

Üye
Katılım
12 Şub 2010
Mesajlar
22
Puanları
1
garaj kapılarında cisimden yansımalı sensör kullanılabilirmi. garaj kapısı 3.5mt. sakıncası varmıdır. forumu aradım ama yeterli bilgiye ulaşamadım. bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
 
Garaj kapılarında güvenlik amacıyla genellikle çizgisel algılama yapan karşılıklı alıcı-vericili ya da reflektörlü ir sensör ve ek güvenlik tedbiri olarak kapı alt contasına yerleştirilmiş kauçuk boruya bağlı pnömatik darbe switch'i , araç algılamak için de bobini yere döşeli metal kütle sensörü (loop detector) kullanılır. Kullanmayı düşündüğünüz sensörün işe yarayıp yaramayacağı, neyi algılamak istediğinize bağlı. Araç algılayacaksa ve mesafe kurtarıyorsa iş görebilir ama algılama mesafesi kısaysa uzağından geçen yayaları algılamayabilir.
 
normalde çalışıyor. bildiğiniz üzere cisimden yansımalı sensör karşısındaki reflektör arasında birşey varsa devreyi kapatıyo. fakat benim teretdütüm kapı arasında duran cisim (araba vs.) sabit durursa ve reflektör kadar parlak bir cisimse sensör bunu algılarmı yoksa aradaki cisim reflektör görevimi görür.
 
Böyle bir durumda araçtan yansıyan ir ışığın hataya yol açması mümkündür. Sanırım en uygunu alıcı-verici ir sensör kullanmak. Bulunduğunuz şehirde otomatik kapı firmalarından (bahçe kapısı fotoseli adı altında) temin edebilirsiniz, veya:

http://www.kontal.com.tr/UrunGoster.aspx
 
60-70 tl ye satılan araçların tamponuna takılan yaklaşim sensoru ile bu işi çozersın ultrasonic sensor kapının her iki yanına takarsan 1.5 mt den algılıyor 3 mt yapar buda sanırım yeter gayette guzel çalışıyor tavsıye ederım
 
60-70 tl ye satılan araçların tamponuna takılan yaklaşim sensoru ile bu işi çozersın ultrasonic sensor kapının her iki yanına takarsan 1.5 mt den algılıyor 3 mt yapar buda sanırım yeter gayette guzel çalışıyor tavsıye ederım


Ultrasonik sensörleri birbirine bakacak şekilde yerleştirip kullanmayı hiç denediniz mi?
 
ultrasonik sensörde alan biraz geniş olur bence en uygunu bahçe kapıları için olanı anlaşılan kumanda kısmını kendiiniz hallettiniz kuru kontaklıdırlar vede 6m rahat çalışıyo relektörlüde genelde ikinci kışı çıkartmadan reflektör haşat oluyo malum çocuklar seçenek çok seçim sizin ama bu işin hakkı bu iş için üretilen fotoseldir
 
Garaj kapılarında, branda kapılarda "boy fotoseli (ışın bariyeri)" denilen, fotosel çeşitleride kullanılmaktadır. Kontal Elektronik firmasının sitesinde bu ürünle ilgili bilgide mevcut.

Kontal Elektronik :: Ürünlerimiz

merhaba infared ledlerle yıllar önce benzer devre yaptım 15 yıl önce çeşme oluğunda kullandım barıyerler yapılıyor buna sözum yok ama ben hazırcı değılım :) kusura bakmayın arkadaşlar elektronikte mantıklıysa bır iş neden reklamını yapılan bır urune yığınla para vereyım daha ucuzu ekonomığı varsa onu neden kullanmıyayım bır arkadaşımızın yorumuna cevap vereyım ultrasonic dağılmaz genış açili ıstersen dağıtırsın ıstenılen açida dağıtmak senın elınde ben de hazır kullandım ama ultrasonic sensorlu kayar kapı kontrol kartı serı uretım yapmaya karar verdım piyasada geçte olsa :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst