G120 Ve Tork Sorunsalı

ebuyesilay

Üye
Katılım
21 Ara 2017
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
31
Öncelikle hepinize iyi günler arkadaşlar.
Yeniyim kusura bakmayın umarım doğru yere açmışımdır.
Elimde g120 serisinden 18.5kW sürücü mevcut. Bunu s71200 ile sürüyorum. Sürdüğüm motor 15kW. Motorum redüktörle beraber devrini düşürerek bi konveyör sürüyor diyebiliriz. Frekans konvertörden kontrol ettiğimde bir takım tespitlerde bulundum.
Atıyorum konveyörümde 300 kilo kum var ve onu çevirerek ileri itiyorum. 5 Hz de çevirdiğimi varsayıyorum çektiğim akım 18 küsürat amperlerde. Hz'i biraz artırınca 11 küsürata düşüyor. Bunu V/f orarına göre düşük herzde düşük voltaj dolayısıyla düşük tork muhabbetine bağladım kafamda( tam emin değilim yanlışsam lütfen düzeltin.) Yüküm arttıkça akımım da ona oranla artıyor. Lakin Hzi biraz yükseltince aşağılara düşüyor. Ben frekans konvertörden motora 10 Hz verince, motorun bobinlerine 120 küsürat voltaj gidiyor. Bunu gene V/f' ye yordum. V/f'yi lineer yerine parabolik seçsem faydası olur mu? Düşük herzlerde yüksek voltaj dolayısıyla yüksek tork verir mi? Ben mi yanlış yorumluyorum. Bir bilen abime sorunca V/f içindeki igbt'lerin beslemesi dolayısıyla dc bara ile alakalı dedi. Bunu duyunca biraz hayal kırıklığına uğradım, şayet böyleyse ben motorumu dolayısıyla frekans konvertörümü de büyütmeliyim. Biraz araştırdım V/f bana frekansa göre motora uygulanan ac voltaj gibi geldi.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Sürücüyü speed vector kontrol çalıştırın. Varsa motora'da bir enkoder takıp sürücüye bağlayın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst