güneş panelleriyle elektrik elde etmek

muhtaremmi

Üye
Katılım
11 Haz 2008
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar güneş panelleri veya rüzgar türbünleri vasıtasıyla elektrik elde etmek için devlet teşvigi veya buna benzer bi uygulama varmı?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
devlet teşviğiyle ilgili bişey bilmiyorum ama geçen gün gazetede okudum.rüzgar tirbüniyle elektrik üretip kullana bilir ve devlete satabilinirmiş..........
 
Sn. muhtaremmi

* Bu konunun açılması iyi oldu, tartışılması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum.

* Teşvik uzun süredir bekleniyordu bazı firmalar tarafından da fakat 2009 için somut çalışmalardan söz ediiyordu. Meclise sunulacak olan teşvikte, devlet güneş, rüzgar ve jeotermalden ürettiğiniz elektriği 10 yıl alım garantisi veriyor. Her biri için ayrı fiyatlarda alımı yapılacaktır.

* Bunların dışında farklı teşvikler de gelecek diye duyum aldım ama bilgim yok, bilen arkadaşlar açıklarlarsa memnun oluruz.

* Avrupa'da tüketicilere yönelik farklı teşvikler uzun süredir bulunmaktaydı.
 
üretilen elektriği devlet sakız parasına alıcak
 
Sn. gardenosi

* Olaylara sayısal olarak yaklaşmalıyız ki, iyi bir analiz yapabilelim.


Konu ile ilgili olan haber:

Teklife göre, 2016 yılına kadar devreye girecek su, rüzgar, jeotermal, güneş gibi yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilecek elektriğe 10 yıl alım garantisi verilecek. Devlet, bu kaynaklardan üretilecek elektriği kilovatsaati (kWh) 5-18 Euro cent arasında fiyatla satın alacak. Kanun teklifini hazırlayan Meclis Enerji ve Sanayi Komisyonu Başkanı Soner Aksoy, kanun teklifiyle yerli kaynaklara birim fiyat ve süre bakımından yeni teşvikler verileceğini söyledi.

Kanun ile 2016 yılına kadar işletmeye girecek yenilenebilir enerji tesislerinde üretilecek elektriğin birim fiyatı 'Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından bir önceki yıl belirlenen Türkiye ortalama elektrik toptan satış fiyatının altında olmamak' şartıyla yeniden tespit edilecek. Üretim tesisi işletmeye girdikten sonra geçerli olmak şartıyla yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilecek elektriğin kilovatsaati şöyle (İlk beş yıl ve ikinci beş yıl için): Rüzgâr, 6-5 Euro cent; biyokütle 14-10 Euro cent; jeotermal 7-6 Euro cent; güneş 18 Euro cent/kWh (10 yıl) ve hidrolik 5 Euro cent (10 yıl). 2016'dan sonra işletmeye girecek tesisler için de Enerji Üst Kurulu ortalama fiyatı altında olmamak üzere Bakanlar Kurulu yeni teşvikler verebilecek. Kanun teklifi, yenilenebilir enerji yatırımları için imar planlarında da önemli düzenlemeler yapıyor. Kanun yürürlüğe girdikten sonra kamu ve Hazine arazileri bu enerji kaynaklarının kullanımı ve verimliliğini etkileyecek şekilde düzenlenemeyecek. Enerji kaynakları için belirlenen alanlar imar planlarına işlenmek üzere Elektrik İşleri Etüt İdaresi tarafından ilgili mercilere re'sen bildirilecek. Meclis Enerji ve Sanayi Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, ilk çıkarılan yenilenebilir enerji kanununun bazı eksiklikleri bulunduğunu belirterek, "Hem dışa bağımlılığı azaltmak hem de rüzgârımızı, güneşimizi, suyumuzu, enerjiye dönüştürmek için eski kanunda olmayan zaman ve birim fiyat bakımından bir dizi yeni teşvikler hazırladık." dedi.
 
evet teşvik konusu doğrudur. bir ay kadar önce enerji ve tabi kaynaklar bakanlığı bu konuda toplantı yapmıştı. rüzgar ve güneş pilleriyle enerji üretilmesi hakkında. bu konuda yapan kişiler desteklenecekti
tabi henüz net bi sonuç yok ortada. örneğin antalyada güneş pillerinin kullanımı çok uygunmuş. özellikle toplu sitelerde ve bloklarda kullanımı öncelikli teşvik edilecekmiş
 
s.a 80W lık güneş paneliyle enerji üretmek için jel akü kullanmak şartmı bunun yerine aynı amperajda sulu akü kullansam olurmu yardımcı olursanız memnun olurum.
 
Ben 80 Wp panelde 2 adet 60 Ah çıkma sulu araba aküsü kullanıyorum 1 yıldır sorunsuz çalışıyor sadece akü bakımı yapıyorum safsu ilavesi yapıyorum. Jel akü bakımsız hafif ve çabuk toparlandığı için tercih ediliyor profesyonel bir sisteminiz yoksa jel akü şart değil. 150 Ah saat jel akü en az 400 TL asitli akü 150-200 TL normal akü kullanmak daha karlı
 
Arkadaslar elimde 10W 2 tane panel var ama bi türlü kısa devre akımını ölçemiyorum,yardımcı olurmusunz?
Kısa devre yapıyorum bi tanesinden 20mA cıkıyo daha fazla olması gerekmez mi?Üzerinde 650mA yaziyo cünkü..
 
Ben 80 Wp panelde 2 adet 60 Ah çıkma sulu araba aküsü kullanıyorum 1 yıldır sorunsuz çalışıyor sadece akü bakımı yapıyorum safsu ilavesi yapıyorum. Jel akü bakımsız hafif ve çabuk toparlandığı için tercih ediliyor profesyonel bir sisteminiz yoksa jel akü şart değil. 150 Ah saat jel akü en az 400 TL asitli akü 150-200 TL normal akü kullanmak daha karlı

Şimdi böyle bir ürün benim güneş panelini 60 amperlik sulu aküye bağlamak için yeterli mi? bu ürün 2 amper ve 12 Volt diyor. bendeki güneş paneli ise 40 watt galiba. 18 volt elektrik veriyor. bu ise 12 diyor bunu kullansam 60 amperlik aküyü şarj eder mi? yoksa 2 amper dolunca akü doldu diye bırakır mı?
Güneş Paneli 12V 2Amper Akü Şarj Kontrol Cihazı GittiGidiyor'da 69020667
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,971
Son üye
umutcelik

Yeni konular

Geri
Üst