Güneş paneli sistem arızası

O motorlu bişey kullanısan ilk kalkışta fazla yük biniyor buzdolabı gibi ozaman mecbur daha büyük invertör seçiliyor ama lamba leptop gibi şeylerde vermesi gerek adı üstünde 200 wat çalıştırabilir demek
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Abim bide 65 amper akün var 200 w invertör sana yetmesi lazım 65 amper aküden saatte kaç amper çekicen belli bir orandan fazla alamazsın mesela 400 w birşey çalıştırmaya kalksan yaklaşık 30-35 amper saatte çekmeye çalışsan akünün buna izin vermeye bilir bunu öğren volt aküydü galiba akün telefonla bir bilgi al saatte akünün yüzde kaçına deşarj imkanı verir bizede bilgi ver
 
100wattlik bir cihaz için 65 ah lik aküm 3,5 saate kadar. 1000wattlik bir cihaz için ise 25 dk ya kadar kapasitesi varmış.
 
Yani 200w invertör sana yetiyorsa para iadesi iste faturası varsa bozuk başka aldım de yok yetmez dersen akünü büyütmen gerekebilir zaten 150 wat panelin vardı galiba o da 8, 3 amper ile akünü şarj eder paneline göre 80 ampper akü alsaydın daha iyi oludu
 
şimdilik kurduğum ve kuracağım bu sistem ile 2 adet floresan ve bir adet laptopu birlikte çalıştırırm bunun üzerine pek çıkmam tabi ilerleyen zamanda ne olur bilemem. 2*40 watt + 100 watt =180 wattlık bir tüketim tabi balastları da sayarsak ek olarak 200 olur rahat. Şimdilik bu sistem bana yeter kardeş.
Dediğin gibi inverteri geri gönderebilirm tabi iade alırlarsa.
 
Florasan niye kullanıyon al 9 wat led ampul 2 tanesi 18 wat gayet yeterli ışık veriyor yetmezse 12 wat al ben kullanıyom bimden aldım 9 wat beyaz çok memnunun bi dene bence hem az harcar hem iyi ışık verir gem daha ucuz
 
Evet haklisin kardeşim, aslinda aklımda da haziranda farklı bir binaya geçeceğiz sistemi orada tam anlamıyla kurayim dedim. Buranin yapısını değişmek istemiyorum.
 
200 wattlık inverteri denedim 2*40 wattlık floresanın tekini yakıyor diğerine gücü yetmiyor ve de laptopu denedim çalıştırmadı. Neden Çalıştırmadı ?

akü uçlarından 12,62 volt gerilim aldım, paneli devreye soktuğumda ise 12,41 volt a düşüyor hava bulutlu olduğunda, yalnız akü voltajı yeterli olması lazım sistemi çalıştırması için.

Yanlış mı biliyoruz acaba inverter kendi gücü kadar güç çıkışı yapamaz mı?
 
Tekli floresan bagladim sisteme, sıkıntı yok yalnız 90 wattlik bir laptop bagladim sisteme çalıştırmıyor.

Hayretler içindeyim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,357
Mesajlar
916,977
Kullanıcılar
450,216
Son üye
omerfaruk58

Yeni konular

Geri
Üst