Güneş Paneli ile Akü Şarj etme

galip29

Üye
Katılım
11 Eki 2014
Mesajlar
50
Puanları
1
Yaş
44
elimde Jel Tip ( 12v / 7 amper 4 adet) , ( 12 V / 20 amper 2 adet ) akü var.. bu aküleri 2 şerli grup halinde parelel bağladım. 20 amper olanları birbirine eşleştirdim , diğer 7 amper olanlarıda birbirine eşleştirerek.. 3 grup oldu . bu 3 grubuda enson +/- kablolarını ortak noktada buluşturup 24 volt 68 amperlik bir güç elde ettim... ! 24 volta ihtiyacım vardı evde 8 adet led kartlı aydınlatma sağlayabilmem için.... ! Bu led kartlı aydınlatma lambalarını ise evde seri bağladım Daha Fazla ışık vermeleri için. Gece yakıyorum sabaha kadar aküleri boşaltmış oluyor.. ertesi güne ise aküler tam şarj olmadığı için ledler sönük yanıyor..
Bu aküleri 12 voltluk Güneş enerji panelleriyle şarj etmek istiyorum..! Elimde 4 tane 12 voltluk güneş enerji paneli var.. Bu panelleride Birbirine seri bağladım tek kabloyla iliştirdim uçlarını... ölçtüğümde ise 20-21 volt gibi bir enerji çıkışı yapıyor güneş panelleri... bu 20 volt luk güneş panelinden gelen enerji 3 lü Grup olarak Bağladığım aküleri Şarj etmeye yeterli gelirmi..? bu aküleri kaç voltla şarj etmeliyim..?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
4 tane 12 voltluk güneş panelini (veya aküyü) birbirine seri bağlayıp yaklaşık 20-21 volt elde ettiğinize göre bunlar iki grup halindeler yani 12+12 seri bağlı 2 tane grubunuz var. Bu grupları da birbirine paralel bağlayıp akımı arttırmak istediniz.

Sorum şu: Elinizde 4 tane olan panellerin gücü nedir? Yani paneller kaç watt'lık?
 
4 Adet güneş panellerim birbirine seri bağlı demiştim . Güneş panellerinin herbiri 24 watt.

Aküler ise : 2 li olarak bağlantı yaptığım 3 gruptan oluşan akülerim ise ( toplamda 6 adet 12v akü ) Birbirine Parelel bağlı ve 24 volt gerilim alıyorum akülerden ..!

Bu aküleri kaç voltla şarj edebilirim ?... sabah gün doğumundan akşam gün batımına kadar aküler tam şarj olmalıki akşam evdeki aydınlatmayı sabaha kadar sağlayabilsin..!
 
EŞdeğer olmayan aküleri seri bağlarsanız sağlıklı bir bağlantı yapmış olmazsınız. Aküleri nasıl bağlayıp 68 amperlik güç elde ettiniz hesabınızdan anlayamadım. örnek veriyorum

7 amperlik 2 aküyü paralel bağladınız 12 volt 14 amper oldu daha sonra buna seri bir adet 30 amperlik aküyü seri bağladınız bu yanlış oldu eşdeğer olmadığı için sorun olacaktır. ( uzun vadede sorun olacak )

aküleri seri bağladığınızda ise ,

12 volt 20 amper ile 12 volt 20 amperi seri bağladığınızda elde edeceğiniz grubun değeri 24 volt 20 amper olacaktır. 24 volt 40 amper değil.

Öncelikle eşdeğer bir akü parkı oluşturup buna göre uygun solar panelle şarj edilmelidir.

Yine örnekleyeyim.

Eşdeğer akü grubunuz mesela 24 volt 60 amper. Solar paneliniz ile bu akü grubunu 27 volta kadar ve akım olarak 6 amper ile sağlıklı şarj edebilirsiniz. 27x6=160 watt panel eder. %20 fire kayıp oranı verirseniz 190 watt civarında bir panelle ve şarj kontrol ünitesi ile akünüzü takribi 9 - 10 saat gibi bir sürede şarj edebilirsiniz.
 
Tam olarak güneş panelleri kaç Watt ve şarj regülatör kullanıyormusunuz . ayrıca acık devre voltajı cok önemlidir şarj regülatör olmaz ise panelden gelen acık devre voltajı akülerde sülfatlanmaya sebeb olabilir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,238
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst