Güneş paneli şarj kontrol cihazı.

Ben yine bu siteyi Homemade Circuit Designs Just for You: SOLAR PROJECTS (18) tavsiye edeceğim işine yarayacağını düşünüyorum. Bua da bak Site İçi Arama araştır incele işine geleni yap kolay gelsin

Site güzel hoş. çok güzel şeyler var içinde ama ingilazca ve teknik terimler çok. o yüzden çoğu kısmını anlayamıyorum :D

Bir de bu aralar çok yoğunum. arada bir girerek bakıyorum. hobime vakit ayıramaz oldum :(
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Ekli dosyayı görüntüle 13890

arkadaşlar bu ürün şarjı kontrol edip gerekli seviyeye geltiğinde şarjı kesiyormuş. 1 A lıkmış. peki burada voltaj 14.4 V ye ulaştığında şarjı kesen eleman hangisi. bi kaç diyor 1 kondansatör ve 2 tane entegre ile yapılmış. bu nasıl bir sistem?

1-2 A lık bir güneş paneli şarj kontrol cihazı için hangi malzemeler gerekli? kolay bir malzeme varmı?

Üsttekiler muhtemelen güç akışını kontrollü olarak sağlayan transistörlerdir. Şarj için sağlanan güç akımını geçirdiği için soğutucuya bağlanmış ikisi de görüldüğü gibi.
 
Sendeki bütün aküler ölü desene :D
panel gerilimi kaç bu konu sen gidince kenarda kalmış içeriği tekrar okumadım önceden okudumsa da unutmuşum mevzuyu

hepsinin gerilimi 12 V ben 12 V üzerinden basit bi şey yapabilirsem onu diğerlerine çeviririm uyarlarım bi şekilde önemli olan mantığını anlamak.
 
Soldaki Lm317 voltaj regülatörü sağdaki mosfet ya da transistör. lm ye bağlı dirençleri referans alarak 14,4 volta sabitlemiş o şekilde kurmuş ama sağlıklı bi devre değil en azından bi opamp lazımdı. bu şekilde sürekli sabit akım vererek akülerin ömrünü kısaltır.
 
100w güneş panelim ve 60A aküm var 4 mt led devamlı yanıyor .Ayrıca 1000 invertör bağlı ve çıkışta bir adaptörle 24v 1A motoru 2 dk çalıştıracak günde 2 kez.Güneş paneli aküyü tam olarak dolduramıyacak çünkü aküden devamlı akım çekiliyor.Benim düşüncem araya akım kesici devre koymadan 5 A diyotu devreye seri olarak bağlasamyani panelden akan akım diyot üzerinden aküye aküden panele geçemiyecek.Nasıl olur ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst