Güneş Gözeleri ve Pillerin Kullanım Süresini Arttıran Yeni Elektrolitler Bulundu

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
r022f.jpg


İspanya Bask Bölgesinde bulunan CIDETEC ve Jaume I Üniversitesi Fotovaltaik ve Optoelektronik Cihazlar Grubu’ndan araştırmacılar yeni bir iyonik sıvı ailesi keşfetti.Bu iyonik sıvılar elektrokimyasal ve elektronik cihazların performansını,kararlılığını ve dayanıklılığının artıran elektrolitler olarak kullanılıyor.

Su veya başka bir çözücü içermeyen bu yeni elektrolitler,inorganik malzemelerle uyumlu pillerde ve boya ile duyarlı hale getirilmiş güneş gözelerinde kullanılıyor.Bu malzemelere uçucu olmayan ve yüksek iyon iletkenliğine sahip iyonik sıvı,sülfür ve çok yüksek sıcaklıklarda kullanılabiliyorlar.

Bu teknoloji daha yüksek enerji yoğunluklu pillerin üretiminde kullanılabilir.Lityum-iyon pillere göre lityum-sülfür piller tek şarjla 3 kat daha uzun süre dayanıyor.Üstelik boyutları ve ağırlıkları artırılmadan ve daha düşük maliyetle.

Elektrolitlerin güneş gözelerindeki uygulamaları ile ilgili olarak,kuvantum noktalı gözelerin testleri tamamlandı ve mevcut teknolojiyle kıyaslandığında cihaz kararlığı noktasında mükemmel sonuçlar alındı.

Alıntıdır.Kaynak:

Bilim ve Teknik,Aylık Popüler Bilim Dergisi,Ağustos 2013,Yıl 46,sayı 549,Sayfa 4,Haberler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst