Günün Fıkrası

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA

ROTANI DEĞİŞTİR

Bir savaş gemisi karanlık ve sisli bir gecede yol alıyormuş. Derken kaptan köşkündeki komutan tam karşıda ve uzakta üzerlerine doğru gelen bir ışık fark etmiş. Hemen karşı tarafa sinyal göndererek şu mesajı geçmiş:

-"Derhal rotanızı 30 derece doğuya çeviriniz"

Karşıdan anında cevap gelmiş:
-"Sen rotanı 30 derece batıya çevir!"

Komutan
şaşırmış, biraz da sinirlenmiş, mesajı tekrarlamış:

-"Rotanı derhal 30 derece doğuya çevir, emrediyorum!"

Karşıdan cevap:
-"Asıl sen rotanı 30 derece batıya çevireceksin!"

Komutan öfkeden küplere binmiş, bir mesaj daha yollamış:


-"Ben 30 yıllık kaptanım, sana son kez emrediyorum, rotanı 30 derece batıya çevir!"


-"Sen 30 senelik kaptansan ben de 20 senelik denizciyim, sen rotanı 30 derece doğuya çevir."

Komutan, o kadar sinirlenmiş ki, hemen mürettebata bütün topları ateşe hazır hale getirmelerini emretmiş ve son kez bir mesaj göndermiş:

-"Burası bir savaş gemisi, derhal rotanı 30 derece batıya çevirmezsen ateşe başlayacağız."

-"Burası da bir deniz feneri.. Sen rotanı bir an önce 30 derece doğuya çevirmezsen birazdan kayalara çarpacaksın":D


Alıntıdır.Kaynak:

BLGYE KOLAYCA ULAIN bilgiyelpazesi.net

 
-"Ben 30 yıllık kaptanım, sana son kez emrediyorum, rotanı 30 derece batıya çevir!"

-"Sen 30 senelik kaptansan ben de 20 senelik denizciyim, sen rotanı 30 derece doğuya çevir."
değilde
-"Ben 30 yıllık kaptanım, sana son kez emrediyorum, rotanı 30 derece doğuya çevir!"

-"Sen 30 senelik kaptansan ben de 20 senelik denizciyim, sen rotanı 30 derece batıya çevir."
olacak
yinede komikti

 
S.A. Fıkralarınız güzel.
 
Olay fıkra değil gerçektir ve aslı şöyledir :

İspanyollar ; " Burası A-853, çarpışmadan kaçınmak için lütfen rotanızı 15 derece güneye çevirin. Şu anda 25 deniz mili uzaklıktasınız ve tam üzerimize doğru gelmektesiniz."

Amerikalılar ;"Asıl siz kendi rotanızı 15 derece kuzeye çevirin."

İspanyollar;" Negatif ! Tekrarlıyoruz. Rotanızı 15 derece güneye çevirin."

Amerikalılar;" Sizinle ABD gemisinin kaptanı konuşuyor. Kendi rotanızı derhal 15 derece kuzeye çevirin."

İspanyollar;"Önerinizi makul ve mümkün bulmuyoruz. Bize çarpmak istemiyorsanız rotanızı 15 derece güneye çevirin."

Amerikalılar;" (Artık sesini yükselterek)
Sizinle ABD Deniz filosunun büyüklükte ikinci uçak gemisi USS Lincoln'un Kaptanı Richard James Howard konuşuyor
.Beraberimizde iki kruvazör , avcı uçakları , dört denizaltı var. Ayrıca bizi hücumbotlar destekliyor. Size TAVSİYE etmiyorum, EMREDİYORUM! Rotanızı 15 derece kuzeye çevirin, aksi halde filomuzun emniyeti için tedbir alacağız. Derhal rotamızdan çekilin gidin.

İspanyollar;" Sizinle Juan Manuel Salas Alcantara konuşuyor.Burada iki kişiyiz. Beraberimizde bir köpek , akşam yemeğimiz , iki şişe bira ve bir de kanaryamız var. Kanarya şu anda uyuyor. Ayrıca bizi radyo istasyonu Cadena Dial La Coruna destekliyor. Şu anda İspanya'nın Finisterra Galicia kıyısında ve A- 853 numaralı Deniz fenerinde olduğumuzu göz önüne aldığımızdan , buradan hiçbir yere gitmeye niyetimiz olmadığını
söyleyelim. Deniz fenerimizin İspanya'daki deniz fenerleri arasında büyüklük açısından kaçıncı sırada olduğu konusunda hiç bir fikrimiz yok. Kayalık sahillerimize kafadan geçirmek üzere yönlenmiş ***** geminizin emniyeti için istetiğiniz **** tedbiri alabilirsiniz. Ama yine de ısrarla tavsiye ediyoruz. Rotanızı 15 derece kuzeye çevirin.

Amerikalılar;" Okey, anlaşıldı.
Teşekkürler...


:rolleyes:
 
Uyarlama sizin de dikkat çektiğiniz gibi,aslında takdir edilecek kadar da güzelmiş gerçekten.Ama,yalnızca uyarlanmış haliyle çekici,komik ve de güzel görünüyor doğrusunu söylemek gerekirse.Malzeme(Senaryo) sıkıntısı çeken fıkra siteleri,fıkracılar,neredeyse dramatik bir sonla neticelenebilecek gerçek bir olayı,sadece fıkra,eğlence açısından görüp yakalayarak,iyi bir fıkra senaryosuna,konusuna dönüştürebilmişler sonuçta.Bu uyarlamayı yapan insanları,yaratıcılıklarından(Aslında kopyacılıklarından!:)) ötürü tebrik etmek gerekir diye düşünüyorum."Titanic" gibi dramatik bir sonla neticelenen bir deniz kazası,faciası da,bildiğimiz gibi,sinema filmlerine,karikatürlerin,fıkraların pek çoğuna,uzun bir zaman,herkesin de dikkatini çekecek ve ayrı bir popüler kültür kazandıracak ölçüde çok iyi bir konu da olabilmişti.Hatta Satürn Proje'sinde talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybeden Amerikalı astronotların dramatik sonla biten bu uzay seyahatı,Apollo 13 şeklinde bir film senaryosu haline dönüştürülerek tüm dünyada da gösterime sunulmuştu.Biz Türklerde 13 sayısı çok uğurludur,gayrimüslimlerde(Hıristiyan gibi.) ise uğursuz olmuştur çoğu kereler.İstanbul'un fethinin tarihi,yani 1453'ün rakamlarını toplarsak 13 ediyor ve bu tarih bizim için çok ama çok da önemlidir,zira bir çağ kapanıp bir başka çağın kapıları ardına kadar da açılabilmiştir.Saygılarımla.

http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_13_(film)
 
Son düzenleme:
ROTANI DEĞİŞTİR Bir savaş gemisi karanlık ve sisli bir gecede yol alıyormuş. Derken kaptan köşkündeki komutan tam karşıda ve uzakta üzerlerine doğru gelen bir ışık fark etmiş. Hemen karşı tarafa sinyal göndererek şu mesajı geçmiş: -"Derhal rotanızı 30 derece doğuya çeviriniz" Karşıdan anında cevap gelmiş:-"Sen rotanı 30 derece batıya çevir!" Komutan şaşırmış, biraz da sinirlenmiş, mesajı tekrarlamış: -"Rotanı derhal 30 derece doğuya çevir, emrediyorum!" Karşıdan cevap:-"Asıl sen rotanı 30 derece batıya çevireceksin!" Komutan öfkeden küplere binmiş, bir mesaj daha yollamış: -"Ben 30 yıllık kaptanım, sana son kez emrediyorum, rotanı 30 derece batıya çevir!" -"Sen 30 senelik kaptansan ben de 20 senelik denizciyim, sen rotanı 30 derece doğuya çevir." Komutan, o kadar sinirlenmiş ki, hemen mürettebata bütün topları ateşe hazır hale getirmelerini emretmiş ve son kez bir mesaj göndermiş: -"Burası bir savaş gemisi, derhal rotanı 30 derece batıya çevirmezsen ateşe başlayacağız." -"Burası da bir deniz feneri.. Sen rotanı bir an önce 30 derece doğuya çevirmezsen birazdan kayalara çarpacaksın":D Alıntıdır.Kaynak: BLGYE KOLAYCA ULAIN bilgiyelpazesi.net
Paylaşım için teşekkürler..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst