fren torku hesaplaması

korkmaz_design

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
21 Ara 2006
Mesajlar
2,526
Puanları
419
elektrik motorları için elektro manyetik fren torku hesabı

elektro-fren.gif
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
elektro manyekik fren secim tablosu

izx651.gif
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
elimdeki 30 kw lık motorumu 6000 d/d; ulaştırdım bunu redüktör seçimiyle 300 d/ d,ya düşürmüş olduğumda ulaşabileceğim max tork ne olur ve bunu ölçebileceğim torkmetre diye bir cihaz varmıdır yada bunu sanayide kullanılan başka mekanik bir aletle ölçme şansım varmı tşk ediyorum...byhitit
 
30kW/6000 devir de mekanik sorunların konu dışında düşünülerek :
Motorunu izlersin ,şebekeden çektiği Amper ve Volt değerleri ile hesap yaparsın ve ya doğrudan gücü gösteren cihazlarla izlersin.
Dediğin yükü şebekeden çekiyorsan :
6000/300=20 >>> 30*20=600kW >>> redüktör milindeki çıkışındır ve tabii bu gücü 300 devirde alırsın.
Redüktör kayıpları tipine göre %1-3 arasında olabilir.

Dönen bir motorun yük testleri için miline uygun güçte jeneratör bağlanır ve genelde rezistans ile yüklenerek hem motor hem jeneratör tarafından ölçümler alınır.
Bazı meknik testlerde ise tanıdık test düzenekleri kabaca fikir verebilir.Bunun için sisteme hidrolik/su gibi pompalar bağlanır ve çıkış basıncı değiştirilerek davranış izlenir.

Uçuk bir yolda laboratuarlarda olur.Motorun gövdesinin ayakları yoktur , sağlam bir mekanikle dönebilecek şekilde yataklanır.Gövde üzerinden ayarlı boyda bir mesnet , uygun yükü ölçebilecek kapasitede teraziye basar...:rolleyes:

Hedeflerini ve elindeki imkanları söylese idin daha iyi yardımcı olabilirdik.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,272
Mesajlar
916,371
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31
Geri
Üst