Frekans konv, softstarter, sürücü, motor genel teknik şartname

mgyanar

Üye
Katılım
29 Eki 2011
Mesajlar
9
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,

Başlıkta ismi geçen motor ve sürme tekniği elemanları hangi proseste kullanılırsa kullanılsın dikkat edilmesi gereken belli başlı hususlar var. Bir tesis kurulumunda spesifik özellikler hariç bü ürünler için genel şartnameler olduğunu düşünmekteyim. Bu yönde elinde dökümanı olan, bilen varsa paylaşırsa çok makbule geçer. Büyük firmaların şartnamelerine ulaşma şansımız oluyor mu? Teşekkürler şimdiden.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bu konu hakkında herhangi bir yönetmenlik ya da şartname olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta kişi ihtiyacına göre gerekli elemanı kullanır. Örneğin otoparkım açılıp kapanırken çok ses çıkarıyordu frenleme sistemi yoktu sınır anahtarına çarpınca enerjisi kesilip duruyordu bu sırada ses şiddetleniyordu. Bunu yumuşak kalkıp ya da durdurmak için çeşitli elemanlar kullanılabilir. Softstarter, frekans konvertörü gibi… İkisi de işimi görebilir ancak hangisi ucuz ise onu tercih ederim. Yönetmenlikte hayır onu kullanamazsın bunu kullanacaksın diye bir şey yazacağını zannetmiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst