florasan lamba arızaları onarımı

en basıt yontemı balansttın gırıs ve cıkıslarının kontroludur yanı balanst gırıs verıyor fakat cıkıs vermıyorsa arızalıdır dırek balastı degıstırmenız lazım
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
peki arkadaşlar elektronik balanslarda nasıl bir yol izleyebiliriz?
 
balast'ın 2 giriş, 4 çıkış ucu var. Neresi 40-60 ohm olması gerekiyor?


ölçü aletinini direnç ölçmeye ayarla mesela 200 ohm kademesine sonra ölçüm yap elektrik kesik iken 40 ile 60 ohm arasında ölçüm yaparsan sağlamdır (18-40 w arası için)
 
Herkese merhaba lar mekanik balast imalatçısıyım ürettiğim balastları test etmek için labaratuvar kuracam. Elimde mekanik watmetrem var ampermetreleriö boltmetrelerim her türlü metal sodyum civa ampüllerim ve panom var.sistemi kurmakta zorlanıyorum istediğim sistem şu şekilde örneğin elimdeki 70 watt ila 1000 watt balastların var bu balastları denerken balastın çektiği watt ampul gerilimi balastın akımını görmek istiyorum bu dezeneğin bağlantı şemasını istesem mümkünmüdür tşk.


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
balast'ın 2 giriş, 4 çıkış ucu var. Neresi 40-60 ohm olması gerekiyor?
Mekanik balast için söylüyor. Elektronik balastın ölçüm tekniği biraz zordur. İçini açıpı parçalarını kontrol etmek lazım. Ben tasarruflu ampül tamiriyle uğraştıgım için oradan biliyorum.
Elektronik balastların en çok rastladığım arıza tipi flamanlara giden kutupsuz kond. kısa devre olması. Diğeri ise ana kond. arızası. 3. karşılaştıgım bir arıza ise ilk direnç arızası.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,229
Mesajlar
915,994
Kullanıcılar
450,026
Son üye
Aliosmaninan

Yeni konular

Geri
Üst