faz uyuşmazlığı neden olur...

kdrnet

Üye
Katılım
17 Eyl 2010
Mesajlar
7
Puanları
1
arkadaşlar yüksek gerilimde faz uyuşmazlığı rölesi neden çalışır..bu röleyi çalıştıran arızalar nelerdir..bilgisi olan varsa ve aydınlatabilirse sevinirim..teşekkür ederim..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bir fazı diğer fazın üzerine katmıyoruz ki uyuşmazlık olsun. Faz açılarında bir dengesizlik olabilir ama faz uyuşmazlığı tabirini ilk defa duyuyorum. Kastettiğiniz faz sırası rölesi olabilir mi?
 
154kv. trafolarda faz uyuşmazlık rölelleri var..kesici bir kutbunu açmadıgı takdirde çalıştıgını söylediler...ama bunu çalıştıran birkaç etken daha var dediler..o yüzden soruyorum..ışıklı sinyallerde 154 fider 2 faz uyuşmazlıgı var..154 hatlardan birisi acıp ring kapatırken veya parelele girerken açıyormuş..tam olarak öğrenmek için sordum..
 
Kesiciler açma ve kapama yaparken 3 fazıda aynı anda işlem yapmaz . Değişik zamanlarda açıp kapatırlar. Faz uyuşmazlığı rölesi kesicinin kutupları arasındaki oparasyon zamanlarını kontrol ederek ölçülen süre ayarlanan sürenin üstüne çıkarsa , kesicinin 3 kuttbunuda açtırır. (Bir değişiklik olmadıysa tedaş'ın kabul ettiği kutuplar arası zaman farkı 5 mS)

Kolay gelsin......
 
arkadaşım faz uyuşmazlığı kesicinin üç fazındada bulunan hareket sonu kontaklarına seri olarak artı geçirme süretiyle dizayn edilir ve belli bir zaman dilimine ayarlama yapılır ki açma kapama her üç fazda hiçbir zaman aynı olmaz kontağın biri kapalı kalırsa çalışır her fazda ikişer kontak kullanılır biri açık biri kapalı
 
benim ögrenmek analamak istedigim 154 hatlarda faz uyuşmazlıgı rölesi kesici kontakları hariç neden çalışır..bu rölenen çalışma sebebi ve hattı açtırması neden olur?
 
değerli arkadaşım ,
öncelikle yg tesislerinin 3 faz üzerine kurulduğunu biliyoruz bu nedenle sistemin 2 veya 1 faza düşmesini ve ringe girecek olan istasyonun ring şartlarına uyması içinde kurulan bi korumadır.
çalışmasını sağlayan sebepler ise kesici kutuplarının üçününde kapanmaması yada açmaması durumunda çalışır.Her üç kontakta açma yada kapama sağlıklı ama yine çalışıyosa kesicilerin hareket sonu kontaklarında problem var demektir ki bunlar temas etmiyodur hareketi algılamıyodur gibi...
umarım istediğim gibi bi cevap olmuştur:)
 
teşekkürler...
 
Faz uyuşmazlığı denilince benim aklıma gelen şu; aynı iki fazın uyuşmazlığı ki bu durumlar ya TM lerde yada Elektrik santrallerinde görülürkü, bu da faz kaymasından meydana gelir. Fazlar arası frekans birbirini tutmaz. Faz kayması fazla ise çok büyük kısa devre akımları hatta meydana gelirki istenmeyen durumdur buda. Bir Elektrik santralinde 3 ünite trafolarının aynı özellikte olması lazım. Yada paralele girecek trafoların aynı özellikte olması lazım.
 
...faz kayması, faz vektörlerinin üst üste oturmaması anlamına gelir... özlellikle, santrallerde generatörlerin şebekeye bağlanması için, doğru fazların üst üste çakıştırılması gerekir ki, şebekenin ideal sinüs dalgasına zarar vermesin diye...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst