Faz toprak arası ve toprak nötr arası kaç olmalıdır topraklama olup olmadığı nasıl hesaplanır

Katılım
20 Şub 2022
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
22
Toprak ölçümü yaptığımda ac konuma alıp 700 v konumuna getirdim ardından faz nötr arasını 230 volt buldum sonra faz toprak arasını 147 volt buldum nötr toprak arasını 0.76 buldum şuan topraklamam ne alaemde varmı yokmu yeterlimi ustalarından ricam bu değerler bakarak birşeyler yazabilirlermi
 
Sanırım 2. şıkkı yanlış hatırladınız. Mantık olarak kar yoksa faz / toprak ışık yanar, hatta topraklama sağlıklıysa faz / nötrdeki gibi parlak yanması gerekir. Eğer zayıf yanıyorsa topraklama yetersiz demektir. Neden ışığın yanması gerekir çünkü nötr de aslında bir trafo topraklamasıdır. Kar varsa zaten test edemezsiniz, açacaktır.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…