Nötr, Toprak, Anten arası kısa devre

Merhaba.
1-Yağmurlu havalarda kaçak akım rölesinin atması sorununu, onu yerinden sökmeden yetkili bir elektrikçi çağırıp çözmeniz daha doğrusu olurdu, çünkü topraklı priz/fişlerle kullandığınız metal gövdeli tüm elektrikli ev eşyalarında kaçak akım rölesi olamadığında kaçak akımlara karşı insan hayatı için gereken emniyetli bir korunma sağlanamamış olur. Yağmurlarla apartmanda hangi noktaların ıslanarak kaçak akımların oluşup kaçak akım rölesinin bundan direk etkilendiğini, yetkili elektrikçilerle araştırtırtarak toprak hattınız sağlıklı ise bir kaçak akım rölesini normal sigortayla birlikte mutlaka kullanmanız gereklidir. Örneğin topraklamayı eklediğiniz 12 volt güç kaynağının kaçak akımlara karşı koruması, bir kaçak akım rölesi olmadığında sağlanamamış olur.

2-Avizelerin elektrik bağlantısında toprak hattı gerekli olamayıp kullanılmayacağı için genellikle klemens veya tek damarlı (faz, tek veya 2 nötr) kablolarıyla avizeler bağlanacağı için avize bağlantılarında genellikle toprak hattı bulunmaz. Ancak avizelerin elektrik giriş bağlantısında (3 kablolu avize girişleri gibi) avizenin elektrik girişinden paralel (ortak) bir bağlantı yapılmışsa, belki siz bunu alt kat için sıfırlama bağlantısı olarak yorumlamış olabilirsiniz. Avize bağlantısından sıfırlamanın yapılması pek mümkün görünmüyor.

3-Avometreniz yanlış kademedeki ölçümlerde olasılıkla bozulmuş olabilir, bu yüzden bazı kademelerde (sesli omaj gibi) kesikli olarak ötmemesi gerekirken ötmüş olabilir, bu nedenle başka bir avometre araştırıp bularak ayni ölçümleri onunla da yapın. Kolay gelsin.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Cevaplarınız için teşekkürler, bina 3 yıllık, apartman girişinde de kar bulunuyor o atmadığı için onu ellemedik fakat forumda balkon prizlerinden dolayı nem alma yapılabileceğini okudum bu yüzden prize baktım ilk olarak şalter inince 40 volt civarı akım bulunuyor faz nötr arasında ( uğraşırken apartman girişinde bulunan kar attı ) ve 2 fazın birbirine bağlı olduğunu ve niyeyse bir prize ikişer kablo girdiğini gördüm bu fazlardan dolayı kar atar mı ?
IMG_20200527_163919.jpg

Ve alt katta bulunan avizede 3 kablo var fakat hatta 2 kablo var, galiba topraklama hattı boşta kalınca ampuller düzgün yanmıyordu bu yüzden avizenin toprağı nötre bağlandı, bu durumu sıfırlama olmuyor mu ?
Elektrikçi çağırmak için bir durum yok şuan, sadece merak ettiklerimi sordum ve cevaplarını verdiniz, tekrardan teşekkür ederim, kar içinse balkonda bulunan durumdan ise tekrar takarım yoksa bakıcaz artık.
 
Faz notr arasi 40v varsa sizde notr yoktur zaten
Faz toprak arasi 40v varsa toprak yoktur konu karisti gibime geliyor

Yapan kisiye ya yeni linye cekmek zor geldi yada sonradan priz takviyesi yapti kablolar birbirine degmedikce kar atmaz bantlayin
Buat gibi kullanilmis kasa
 
Cevabınız için teşekkür ederim, faz nötr arası 40 volt civarı var, sigorta panelinden bakınca, bu prizin sigortası ile aydınlatma sigortasını indirince bu prizde voltaj kayboluyor, diğer sigortayı açınca 40 volt bu sigortaya geliyor, aydınlatma hattında temas mı vardır sizce ?
IMG_20200527_180154.jpg
 
Cevabınız için teşekkür ederim, faz nötr arası 40 volt civarı var, sigorta panelinden bakınca, bu prizin sigortası ile aydınlatma sigortasını indirince bu prizde voltaj kayboluyor, diğer sigortayı açınca 40 volt bu sigortaya geliyor, aydınlatma hattında temas mı vardır sizce ? Ekli dosyayı görüntüle 65173
Profesyonel bir elektrikçiden yardım almalısınız.
 
Cevabınız için teşekkür ederim, faz nötr arası 40 volt civarı var, sigorta panelinden bakınca, bu prizin sigortası ile aydınlatma sigortasını indirince bu prizde voltaj kayboluyor, diğer sigortayı açınca 40 volt bu sigortaya geliyor, aydınlatma hattında temas mı vardır sizce ? Ekli dosyayı görüntüle 65173
Temas ile 40v olmaz biyerden notrunuz kesiliyor

Sigortadan faz yerine notr gecirmis olabilirlermi
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,178
Mesajlar
915,645
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst