Faz-Nötr-Toprak Test sonucuna göre yapılacaklar

someone74

Üye
Elektrik prizlerinde sorun olup olmadığını test edebilmek amacıyla tavsiye edilen bir cihaz aldım. Bu cihaz bazı prizlerde Faz-Nötr yönlerinin farklı olduğu uyarısını yapıyor. Bazıları yönlerinin düzeltilmesi gerektiğini, uzun vadede sorun çıkarabileceğini söylüyor. Bu aşamada;
Faz ve nötr voltaj değerlerinin faz ve toprak değerleri ile aynı olması gerektiğini biliyorum. Akabinde Nötr ve toprak testi kontrolünde değerin sıfıra yakın çıkması gerektiğini de ancak faz ve nötr yönünün farklı olmasının neye etki edeceğini konunun uzmanı açıklarsa sevinirim.
Eğer bir prizin bağlantısında sorun varsa test cihaznın yönünü değiştirince de bunu göstermesi gerekmez mi?

Ekli dosyalar

• 03a.webp
    03a.webp
    93.7 KB · Görüntüleme: 26
  • 03b.webp
    03b.webp
    73.4 KB · Görüntüleme: 25
Faz nötrün yerlerinin değişik olmasında,kullanım yönünden sıkıntı yok.O aletle,kaçak akım testi yapılırken,aleti ters takmak gerekir.Ekranda,Correct işareti çıkmadan,test butonuna basılmaması gerekir.

Son düzenleme:
Cihaz bir şekilde işe yarıyor ama listeyi kabartmak adına yön olayını çıkarmışlar. Correct yazısı çıkmadan test butonuna basanların neden sigortalarının attığını öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.

Forum istatistikleri

Konular
131,005
Kullanıcılar
454,663
Son üye
Lütfiye kaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri