Farklı bir sayıcı devresi lazım

by_stager

Üye
Katılım
27 Şub 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,
bana 99 dan 0 a kadar istediğim bir sayıdan başlayan bir sayıcı devresi lazım, misal enerjiyi verdiğimde 20 den 0 a kadar sayacak ve 0 olduğunda roleyi aktif hale getirecek,
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
Bir zamanlar şirketteki armatürlerin testi için yapmıştım. Devreye enerji verdiğinde senden çalışma süresini dakika olarak istiyor. Onaya basıp saniye değerini giryorsun. Onaya basıp bu sefer bekleme süresini giriyorsun. Onaya bastığın zaman LCD de ara süreyi ve çalışma süresinin düştüğünü görüyorsun. Çalışma süresi boyunca pic çıkış veriyor, bekleme süresi boyunca da çıkışı kesiyor. Çalışma esnasında onay tuşuna 2 saniye basılı tutarsan ana menüye geri dönüyor. Değerleri yeniden girebiliyorsun. Bu arada cihaz kaç kere açma kapama yapmışsa sayaca kaydediyordu. Aynı zamanda girmiş olduğun çalışma ve bekleme süreleri de eeproma kayıt ediliyor.
 
Cevap için teşekkürler ancak pic programlı olmaması gerekiyor devreyi açtığımda direk çalışması lazım bir arkadaş sagolsun pm den yardımcı olmaya çalıştı ancak mesaj sayım 20 den az olduğu için cevap yazamadım, arkadaşın önerdiği devre istediğim gibi ancak şemasını çizebilecek kadar aktif bilgim yok Teşekkürler.

eskışehirdeysen yardımcı olayım led dspleylı bır cıhaza yapmıştım sanırım baskı devresıde duruyor lojik entegrelerle yapmıştım entegrelerın adını yazsam yaparsın aslında 4 hane için 4 adet 4510 4 adet 4511 bu entegrelere pals uretecı olarak 555 kullan 999-000 arası ıstedığın yerden başlatmak için her 4510 entegresının pals gırışıne buton koy ilerı gerı ıstedığın yere çekebılmen için ben sana yolu tarıf ettım engellerı aşmak sana kalmış kolay gelsın
 
netteki bilgilerden ve şemalardan bu şekilde bir devre toparladım,
her şey güzel ancak 15 e gelince saymanın durmasını istiyorum bunu nasıl ayarlayabiliriz?
 
Merhaba
20 den sıfıra olması şart mı?sıfırdan 20'ye sayıp dursa olabilir mi?(veya istediğiniz değerde durdurulabilir sayıcı)
 
Merhaba
20 den sıfıra olması şart mı?sıfırdan 20'ye sayıp dursa olabilir mi?(veya istediğiniz değerde durdurulabilir sayıcı)

20 den sıfıra da olur sıfır dan 20 ye de olur o fark etmez 0 ile 20-25 arası bir degerde durdurma istiyorum bunu nasıl ayarlayabiliriz acaba?
 
Yardım edecek olan yokmu arkadaşlar illa bu malzemeler olması önemli değil
 
preset girişli bir yukarı/aşağı sayıcı entegresi kullansan olacak. CD4029 IC'sini incele, gerisi iki adet 7segmente kalıyor zaten.
 
Bişey soracam bende 0-9999 sayıcı devresi var bunu istediğim sayıda durdurmak ve istediğim sayıya kadar saydırmak istiyorum nasıl yapıcam yardımcı olabilir misiniz ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst