Fanuc nedir?

İşin gerektirdiği kalite de önemli. Örneğin zamana bağlı kritik bir işiniz varsa, bilgisayar sunucunuz (server) için servis/çözüm garantisi satın alırsınız. Bir haftada ve serviste çözüm için yaptığınız anlaşmaya bağlı x bedel öderken, bir gün süre için 3x veya iki saatte yerinde çözüm için 10x bedel ödemeyi göze alabilirsiniz. Bunu sağlayabilmek için firma da size uygun yedek parça stoğu ve eleman maliyetine katlanır. Yine kritik olmayan benzer bir işte (veya riski üstlenen bir firmada) %50 maliyetle aynı işi çözüyor olabilir.

Not: Süre ve bedelleri tamamen örnek olarak yazdım ancak bu tür uygulamalar iş hayatında var.

Bu, 5000$'lık ürün 1000$'lık üründen her zaman 4 kat iyi demek değildir. Varsayalım 1000$'lık ürün %90 güvenilir iken 5000$'lık ürün %98 (servisi ile birlikte) güvenilir olabilir. Örneğin maliyetten kaçınmak için aynı motorlardan bir adet yedek bulundurabilirsiniz, sorun halinde çözebilecek bilginiz veya bilgili elemanınız vardır.

Daha iyi canlandırmak için otomotiv işi göz önüne alınabilir. Stoksuz (belki bir gün civarı stokla) çalışan otomobil üreticileri var. Yüzlerce tedarikçiden gelen parçalar doğrudan üretime giriyor. Bu tedarikçilerden biri olduğunuzu ve sıkı şartlarla bağlı bir sözleşmeniz olduğunu düşünün. Bu durumda, işinizi görecek yeterlilikte bile olsa Mach3 ile çalışmak istemezsiniz.
 
Son düzenleme:
mach3 ile servo sistem kullanılıyor enkoder de tanıtılıyor mach3 iyi biliyorsanız profesyonel iş yaparsınız. Bu sizin kullandığınız ekipmanlara bağlıdır.(ne kadar ekmek o kadar köfte) Mach3 küçümsenecek bir yazılım değil.
Ben zaten mach3 le step te kullanılır dedim.Profesyonel CNC kontrol üniteşerinde mach3 gibi çok fazla ürünü kontrol etme imkanı yok CNC kontrol übiteleri kendi marka servo motor ve sürücüleri kontrol ediyor siemens cnc kontrol ünitesine fanuc servo ve motor takamazsınız mesela ama Mach3 de çeşit çeşit servo motor ve step motor çalışıyor bildiğim kadarıyla
 
Mach3 sizin işinizi görebilir buradaki arkadaşlar mach3 le profesyonel işler yapılabileceğini söylüyor ama bana kalırsa bu olmaz neden derseniz ben bir çok cnc torna ve freze gördüm daha önce bir markanın ikinci el ve revizyon atelyesinde çalıştım.Null kontrol ünitesi,heidenhain,fanuc,siemens in montajını yaptım ve hatta SZGH diye çin malı marka bile gördüm ama hiç bir profesyonel makinede mach3 kullanıldığını görmedim.SZGH ve LNC bile orjinal tazgahlara giremiyor profesyonel cihazlar olduğu halde!Profesyonel cihazlarda avrupa da heidenhain ve sismens uzakdoğuda Fanuc veya mitsubishi dir.Milyonlarca dolar yatırım yapan firmalar neden pahalı bu ürünleri kullanıyor?Bugün bir cnc torna en ucuzu 50 bin dolar artı kdv!Eğer siz hem ekonomik hemde daha basit bir sistem isterseniz mach3 kullanabilirisiniz.Ama profesyonel bir iş beklemeyin mach3 den.
Mach3 le step motorda çalıştırabilirisiniz eğer sizin işleriniz çok hassas değilse hem mach3 kullanın hemde encoderli step motor la biraz daha hassas iş yapabilirisiniz ama ben mach3 garanti vermem bir otomasyoncu olarak.Hatta step motorlardan da uzak durun servo motor ve cnc kontrol ünitesi temin edin türkiye de satşı,garantisi ve servisi olan ürünler araştırın
Profesyonel makinaların kontrol ünitesi kullandığını gördüğüm için bende de böyle bir fikir hasıl oldu açıkçası. Fakat fiyatlar döviz kurlarından belki biraz da, çok yüksek.

Hassas işler de yapabilmek istiyorum makinayla, dediğiniz gibi servo motor kullanacağım. Fakat kontrol ünitesi konusunda emin değilim. Fanuc gibi bir sistem kurmak ve servis gerektiğinde bundan yararlanmak benim için çok pahalı olacak. Bu bakımdan Mach3'ü tercih edebilirim diye düşünüyorum şimdilik.
 
Mach3 Ethernet smooth stepper ve delta servolar ile güzel bi sistem kurarsın ama daha hassas dersen birde cnc4pc enkoder okuma kartı aldın mı tam kontrol elde etmiş olursun
 
Encoder spindle için mi eksen motorları için mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,886
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst