fabrika aydınlatması

Ledli armatür en ideali bence,arastırmanızı tafsiye ederim...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Fabrika aydınlatmalarında LED kullanımı konusunda dikkat edilmesi gereken önemli bir konu var. Bu tip LED lambalar kapasitif çalışıyor. Eğer yeteri kadar endüktif yükünüz yok ise kapasitifden cezaya girmeniz muhtemel. Diğer bir konuda harmonikler. Yoğun bir LED kullanımız olacak ise, fabrikanız için seçmeden önce armatürleri bu noktayı dikkate alarak test etmeniz faydalı olacaktır....
 
Sn.Ertansakarya,bu gibi yerlerde özel durumların haricinde genelde,atelye tipi armatürler kullanılır.Bunların alüminyum gövdelileri olduğu gibi polikarbon gövdeli yarı saydam gövdeli olanlarıda var.Ben alüminyum gövdeli atelye armatürü öneriyorum.Çoğunluğunun ampulü metal halide olmalıdır.Genel aydınlatmayı bunlar sağlar.Aralara içine tasarruflu ampul veya halojen ampul takabileceğiniz balast ve ateşleyicisiz armatürlerde serpiştirmelisiniz.Bu da elektrik gidip gelmelerinde tamamen karanlıkta kalınmaması için gereklidir.


bunun yerine eae nin floresan yuksek tavan armaturnu kullanmanı tavsiye ederim. enerji vermllgi acısından cok iyi. 15 mt. yukseklige kadar kullanılabilyor. ayrıca istedin lux miktarını da hesaplar soylerler.
 
metal halide lambalar güzel aydınlatıyor. özellikle tavanı yüksek yerlerde....yansıtma açılarıda önemli tabi..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst