EVDE KÜÇÜKTE OLSA KAÇAK VAR DEMEKTİR
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Yüzde iki - üçle uğraşacağınıza balastlı sistemlerinizi elektroniğe geçirin arkadaşlar %100 tasarruf sağlarsınız.
 
Mesut kardeşim çok güzel ve önemli bir konuyu dile getirmiş.Kesinlikle buzdolabı ve benzeri aletler dışındaki diğer aletlerin ev dışına çıkılan durumlarda kapatılması hem ev ekonomisine hem ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır.

Selamlar ,saygılar.
 
kullanmadığımız elektrikli ev aletlerininin işi bittikten sonra fişini çekelim
 
evlerde kullanılan cihazlara güc kapaması butonu konulması zorunlu hale getirilmeli, evlerde bir çok cihaz standby durumunda bekletiliyor tv, uydu, bilgisayar, şarjlı cihazlar ve aklıma gelmeyen bir sürü cihaz, elimizden ve milli servetten giden enerjidir bu, benim cevremde ve hatta yakınlarımda da gördüğüm bu sorunu insanları bilinçledirerek engellememiz gerekir.
 
Arkadaşlar çok iyi bir çalışma olmuş.. fakat bunu herkese bilidirmek gerekir. ben çevremdeki insanlaea mail atarak başladım bile......
 
B-E-R-K-A-Y- kardeşim çok güzel bir konuya değinmişin. bende bir ilavede bulunayım müsadenle bırakın topraklamayı daire içi sigortalardan faz yerine nötr geçirenler bile var :) tabi bunu yapan arkadaşlara elektrikçi sıfatını yakıştıramıyorum. bir ara durduğum evde simit floresan diye tabir edilen tipte lamba takılı idi söndürüp yatıyorum belirli aralıklarla lamba flaş yapıyor ve beni rahatsız ediyor, 3-5 gün düşündüm bulamadım en son sistemi ölçü aleti ile kontrol ederken keşfettim. (lambaya sürekli faz geliyordu) taban tahta olmasaydı birazcık sallanarak keşfedecekmişim meğer. :)

bence ordakı sorun anahtarında. kesın ledli anahtarlardan kullanıyorsun :)
 
bence ordakı sorun anahtarında. kesın ledli anahtarlardan kullanıyorsun :)

Bu gibi durumda anahtar üzerinden Nötr geçmiş oluyor yani faz direkt olarak Lamba nın kendi üzerinde bulunuyor ve kısa aralıklar ile flash yapmasının tek sebebi bu diye biliyorum. Hatta kullanılmış olan balast elektronik olmuş olsa bir müddet sonra bozulmaya maruz kalabilir.
 
benim bu konu ile ilgili şöyle bir önerim var standbay konumunda kapatığımız cihazlar mesela 20 dk sonra basit bir timmer ile kendini tamamen şebekeden ayıramazmı bence bunu büyük firmaların butün cihazların koyması gereken bir özellik diye düşünüyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,208
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst