Evimin tavanı için gizli ışık tavsiyeniz

emrah82

Üye
Katılım
2 Ocak 2011
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
42
Öncelikle merhabalar,
Sitenizden oldukça faydalı bilgiler edindim, fakat bilgim olmadığı konularda yorumlarda bulunamadım.
Benim sorum şu; Evimin tavanına gizli ışık bandı yaptıracağım, yaklaşık 24metre solonuma, 16metrede oturma odamda kutu bant içinde gizli ışık olacak. Bu bantların içerinde aydınlatma olarak ne kullanmalıyım? Eskiden florasan kullanılıyordu, (örneğin t4 120cm florasan kullanılabilir) fakat şuan ledler çıktı ve bi kısım insanlar led kullanılabilir diyorlar. Sizce hangsi daha kuvvetli aydınlanma sağlar? Tabi sarfiyatta çok önemli, ledler oldukça düşük sarfiyatlı deniyor, sizce hangisini kullanmalıyım?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
florasana göre şerit ledin aydınlatması nasıl olur acaba? Hangisi daha iyi aydınlatır?
 
arkadaşım gizli ışıkta led aydınlatmadan verim alamazsınız az ışık istiyorsanız olur genel aydınlatma için ise t5 florasan tavsiye ederim kolay gelsin.
 
Genel aydınlatma için düşünüyorum. Bazı satıcılar 3çipli ledlerin işimi göreceğini söylüyorlar ama yanlış birşey yapmak istemiyorum, 3 çipli led biraz daha pahalı, onu alır birde işimi görmezse o zaman kötü olur işte.
 
Led lambaların özelliklede beyaz olanların ışığı gözlerimi yoruyor benim.Aydınlatma için ise zayıf olacağını düşünüyorum.
Şöyle bir sorunda var şerit ledlerden olurya birkaç tanesi zamanla arızalanırsa o kısım çok göze batıp çirkin bir görüntü oluşturabiliyor.
Fiyat araştırmasıda yapmak lazım ama bana sorarsanız florasan lamba derim.
 
gizli ısıklarda normal aydınlatma gibi verim alamazsınız maksat dekor ise bence serid led kullanın derim tabi florasana gore biraz maliyetli olur .sarı mavi beyaz yeşil istediginiz renkte aydınlatam yapa bilir hatta arjivi renk cumbusu dahi yaptıra bilirsiniz bu tamammen sizin bütçenizle alakalı
 
sadece dekor diyemeyiz çünkü odanın aydınlanmasınıda gizli ışık sağlayacak, tavan ortasında avize hiç olmayacak
 
sayın arkadaşım
şerit led istediğın ışıgı vermez
pcb kartlar uzerıne monte edilen power led işini görebilir ve power led lerde beyaz -günışığı ve kırık renk bilşe bulabiliyorsun
florasan tüp içine yerleştrilmiş ledler de var iyi ışık verir
bu seçenekleri karaköyde cok iyi görebilirsin
benim tavsiyem t5 ampül kullan hem t5 i dimmer le kontrol edebilirsin maliyet olarak lede göre ucuz olacagını dusunuyorum
24 metre yere ortalama 500 dolar sadece power led tutar
150 cm t5 ampülün takımı ort. 90 tl
kolay gelsin
 
Odada gizli aydınlatma için şerit led yeterli ışığı vermeyecektir tavsiyem floresan lamba kullanmanız. Led den fazla bir sarfiyatı olacaktır ama istediğiniz aydınlatma verimini alırsınız.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,823
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst