Evdeki sigorta yerine sayaç önünde sigortanın atması?

Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
296
Puanları
1
Yaş
28
slmlar. Evdeki 16 Amperlik sigorta atmayıp sayacın yanındaki 32 Amperlik sigortanın atma sebebi nedir?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhaba. 32 A'yı geçmeden atması sigortanın kifayetsizliği ve çok kötü markalardan seçilmesindendir, 32 A' yı geçmeden 16 A'yı biraz geçince bu 16 A'lık olanın atması ise normaldir, bu durumda 32 A'lık olanın atması ise kesinlikle anormal olur. 32 A geçilince 32'lik olanın atması gerekir, normal durumunda. Ama içten kesin bozuk olan veya çok kalitesiz olanlarında sayısal değerleri beklemeyebilir.

Bir buatttan ayrı topraklı hatla çekilen ve üzerinde 10 A'lık sigortası bir klimadan önce konulan klima sigortalarının 10 A' dan önce 16-25 A'lık ev panosundaki sigortalardan önce atmasındaki gibidir. Bu klimada olası iç arıza veya kısa devrede bu atıyorsa normaldir. Burada bu 10 A'lık olanı yerine kötü şartlarda yine 16 A'lık olanı 10 A'yı geçmeden atarsa işin içinde iş (Anormallik, yani bu sigortanın görevini layıkiyle yapamaması) durumu yine vardır, çok benzer şekliyle.

Zaten kademeli olarak konulmasının asıl sebebi otomat sigortanın atarken de kademeli olarak veya devreden bu sırayla (Küçük amper etiketlisi > büyük amper etiketlisi olarak çekilen amperin de veya olası kısa devrelerde anlık çekilen akımların da kademeli olarak artmasıyla) devreden çıkarabilmesi amaçlıdır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Daire içindeki sigortalarınız veya sayaçtaki 32A sigortanız çin malı kalitesiz sigortalarsa 32A yazar ama 5 A atar 16A yazar ama 40A de atmaz bu ikincisi en kötüsüdür yangın çıkakma sebebidir iç tesisatta kullandığımız kablolar prizler için 2,5 nya kabodur ve maxsimum 24A çeker bu değerde sürekli çalışma amperi değildir bu nedenle ev deki priz linyelerine 16A sigorta takılır sigortalarınız kaliteli marka değilse değiştirin şunuda belirtelim ki kaliteli marka arıza yapmaz mı arıza yapar ve erken ve geç atabilir sigortalar kaliteliyse sağlamlığınıda kontrol etmeniz gerekir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst