Evdeki Boş prizlerin bile yanması sorunu

erstian

Üye
Katılım
1 Mar 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Merhabalar,
Sigortalar kesik olduğu halde evdeki boş prizlerden duman çıkıyor ve yanıyor, anlayamıyorum. Elektrikçiler gelip gidiyor hiçbirinin elinde bir ölçü aleti bile yok, çözemiyorlar.

Kombi servisinden geldiler, onlarda nötrünüzde 80V var demiş.

Evimiz İstanbul Sarıgazi'de, yardımıcı olabilecek yada bu işi iyi bilen uzman bir tanıdığı olan var mı?
 
Arkadasım sizin toprak hattı veya enerji besleme hattınızda bir problem var.Sarıgazi bölgesinde bu tip arızalar çok sık rastlanıyor.Tesisatı incelemek kolay.
 
Cevap için teşekkür ederim.

binada topraklama hattı yok, yapılmamış. Besleme hattıda 220V görünüyor.

Buralarda tanıdığın bir usta elektrik tesisatçısı varsa bize çok faydalı olur, çünki yukarıdaki mesajımda da bahsettiğim gibi bizim evin yakınlarında bulup getirttiğimiz elektrikçiler yanlarında ölçü aleti bile taşımayan, problemli hattı yada problemi bulmak yerine komple tesisatı yenilemekten başka bir çözüm üretemeyen kişiler.
 
Arkadaşım , Sorunun kaynağını anlatayım dilersen yaptır dilersen bakalım bende ümraniyedeyim dilersen ilgilenirim ,
Öncelikle sigorta inikken tesisatta yük yokken priz yanmaz , önce bunu düzeltelim ( tabiki prizinin içi su dolu değilse ) topraklamanızın olmamasıda prizinizi yakmaz ,
Ama binanızda topraklama olmaması zaten elektrik tesisatınızın nekadar basit standart dışı uygunsuz yapıldığını gösterir.
Arıza tespit edilip onarılır ancak o tesisatta başka sorunlar çıkar sorunları bitmez.
Başınıza muhtemel gelecek durumlar ;
*Lamba priz arızaları
*Voltaj düşüklüğü
*Voltaj düşüklüğü nedenlerinden cihazlarınızda arıza
*Topraklama olmadığından can güvenliği tehlikesi
*Tüm bu arızaların giderilmesinin ayrı ayrı bedelini verdiğiniz halde tesisin halen düzelmemesi.

Yanlış malzeme ve işçilikle kurulmuş bir tesis öyle bir müdahale ile düzeltilemez.
 
Benim aklıma,kombi servisinin söylediği,nötürünüzde 80 volt var sözü takıldı.Bu 80 volt nereye göre?
Şu olabilir,her hangi bir nedenden( mahalle trafonuza bağlı abonelerde dengesiz yüklenme ya da, nötürün bir şekilde bir yerden gevşemiş ya da oksitlenmiş olması gibi) nötrde toprağa göre ya da gerçek nötüre göre gerilim vardır.Eğer eski tip daire ise ve nötürünüz çıplak telle geliyorsa ya da nötürler genelde izole edilmiyor,izole edilmeyen nötrler,buatta ya da prizde sıvaya değiyorsa ve oradan toprağa doğru akım akıyorsa,duman çıkarır.İnşaallah nemden dolayı buhar çıkıyordur,yanmaya bağlı bir dumansa,tehlikedesiniz demektir.
Binanızın girişinden ,nötrle toprak arası ölçülmeli,eğer gerilim varsa( hele hele 80 volt ise) tedaşa başvurmalı.Gerilim yok ise,dairenizin içinde bir yerlerde,nötrdeki gevlşeklik( ya da kötü veya oksitli temas) aranmalıdır.
 
erstian yerimiz kartalda ama sarıgazi tarafında iş yapıyoruz .biz genelde endüstriyel işlerle ugrasıyoruz ama ben sana yardımcı olmak istiyorum.Sana özel mesaj attım beni arayabilirsin.
 
Dairenize gelen nötr hattının mevcut ve sağlam olduğundan emin olun. Eger, bu sorun sadece sizin dairenizde varsa, sizin daireye gelen nötrde, eger başka dairelerde de varsa, binaya gelen nötrde ( mesela mahallede direk üzerindeki nötr noktası gevşek vs gibi )problem var demektir.
Sigortanız inikken dahi, prizlerinizde nötrde enerji okunmasının sebebi, çalışan cıhazlarınızdan dönen akımların mahalledeki trafoya ulaşamayıp, kendilerini nötr klemensi üzerinden binaya geri dağıtmalarıdır.
Saygılarımla
 
dostum muhtamelen toraklamanda kaçak var oturdugunuz binada kaçak kullanan biri olma olasılıgı yüksek tavsiyem topraklamanı konturol ettirmen
 
Cevap yazan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Yukarıda yazdığım gibi bir çok elektrikçi geldi gitti, problemi gidermek için ama kimse buna mantıklı bir cevap bulamazken sonunda çaresizlikten tesisatı tamamen yenilemeye karar vermiştik.
Ama son gün farkettiki gelen elektrikçilerin tespitleri doğruymuş böyle bir şey olamazmış, kiracılarımız prizleri ve kabloları yakmışlar!
 
selam arkadas senın sorunun ev ıcındekı lınye hatlarında karısık baglama hatası var yanı topraklama notr arası baglantı sorunu en kısa kolay cozum topraklama kontrolu yaptırman gerekır buat lardakı baglantılar kontrol edılmelı dahada kısa yolu sıgorta kutusunda toprakla notr bırlesmesı gerekır bunun bır sakıncası var yıldırım duserse topraktan kaynaklanan ev ıcınde cıhaz yana bılır vede topraga yanlıslıkla faz verılırse carpma olur
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,302
Mesajlar
916,552
Kullanıcılar
450,140
Son üye
ankaraavukati

Yeni konular

Geri
Üst