Evde sigorta atması

sağolun arkadaşlar ;

Bende sizlerle aynı fikirdeyim zaten , konuya pek vakıf olmadığımı anlamışsınızdır bu yüzden bilen arkadaşlara danışmak istemiştim...

Yeni aldığımız evimize eski bir bina olduğu için sıfırdan tadilat yaptırmış idik oturmaya başlayalı 7-8 ay oldu olmadı,dolayısı ile bazı sorunların farkına ancak varıyoruz...(söylemeden edemicem farkına varana kadar bir klimamın elektronik kartı yandı..)

Dediğiniz gibi tüm tesisat işlerini (su-elek) yapan tek bir usta olduğu vede işlerinin yoğunluğundan ötürü bencede bu işi safsakladı biraz ...

Bu işlemin fazla uzun sürmiyeceğini düşünüyorum , birde binamızın 10 yıllık olmasında ekstra düşünülmesi yada yapılması gereken işlemler varmıdır....

En kısa zamanda adam akıllı bir elektrikçi bulup sorunu halledeceğim inşallah , sonuçtan haberdar ederimmm...

Yardımı olan tüm arkadaşlara çok teşekkürler , Siteniz içerisinde çok yardımcı bilgiler bulunuyorr , emeği geçen herkese ayrıca teşekür ederimmm...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaşlar merhaba öncelikle.Siteye göz atmama rağmen sorunuma yönelik pek bişey bulamadım.Bu yüzden siz üstadlara danışmak istedim ve bu konuyu açtım.

Evde bazen bulaşık maikinasını çalıştırınca (bulaşık makinası daha yeni yapmaya başladı bunu) veya fırını çalıştırıp işi bittikten sonra kapatınca sigorta atıyo (bunun priz ilede alakalı olabileceğini düşünüyorum).Yalnız evdeki sigortalar değil apartmanın girişin de (tam olarak teknik ismini bilmediğim için böyle tarif ediyorum:)) bulunan şebekeden gelen akımı evlere dağıtan 3 sigortadan birisi atıyo ama dairedeki sigortalar atmıyo.

Nette bu soruna yönelik bişeyler baktım ama sigortanın az geldiği yönünde bi karara vardım gibi ama sizlerin değerli bilgilerinden de faydalanmak istiyorum.

Apartman girişindeki 3 sigorta FLASH Otomatik Sigorta C32 arkadaşlar belki bi yardımı dokunur.Sanırım bu 32A lık C tipi.Ben bunu C40 ile değiştirsem sorunum çözülür mü yoksa farklı önerileriniz var mı?

Son olarak 3 fazlı akıllı sayıçlardan taktırsam sorun kökten çözülür mü aceba?

öncelikle elektrik tesisatınızda toprak koruma rolesi olmalı elektrikli cihazları kullanırken şaseye akım kaçırma sorunlarını engellemek için bul bir elktrikçi bu işi hallet ayrıca binanın giirşindeki ana sigorta binanın ana yükünü çekeceğinden buradaki sigortanın ana hattın amp ölçülerek tahmimini 100 amp altında olmamalı sayaçların yanındaki sigortalarda max. 32 amp olabilir
 
Her elim yatkın diyen yapıyor zaten ahh ah boşuna okuduk biz :D
 
herkese selamlar,
başımdan geçen bir olayı paylaşayım belki sizlere de faydası olur. evimize gelen temizlikçi bayan, evi temizlerken üçlü prizi kaldırıp altını siliyor ve tahminim yere biraz yüksekten bırakıyor. dolayısıyla yere düştüğünde, faz, nötr plakalarını taşıyan plastik parçalar kırılıp biribirine temas ediyor. bu da KAR'ni attırıyor. Arkadaş sağolsun, tüm sigortalardan tek giderek hangi linyede arıza olduğunu buldu, ve bu KAR'ni attıranın ve bizi elektriksiz bırakanın üçlü priz olduğunu tespit etti. üçlü prizi çöpe atınca da sıkıntı çözülmüş oldu. KAR'nde bir arıza olduğunda iptal etmek yerine biraz zor ve uzun sürse de arızayı bulmaya çalışın, giderin ve bu röleyi mutlaka tesisatınızda bulundurun. çevremden duyduğum, bazılarının 30mA KAR yerine 300mA KAR kullandığı. bu da yalnış olup, 300mA kalp ritm bozukluklarına yol açabilecek bir akımdır. 300mA KAR'leri sadece yangın koruma amaçlı olup, bizlere yapacağı koruma çok sınırlı kalacaktır.
saygılar.
 
Yapılan yorumları ve teknik sorunları-sorunları okudum ve birkaç hususta tekrar not düşmek istedim.
1- çin malı sigortalardan uzak durmak gerekir.
2- buşonlu sigortalar varsa bunlara tel sarılıp sarılmadığı kontrol edilmeli ve gerekli değişiklik yapılmalıdır.
3- KAK olan yerlederde dikkat edilecek noktalardan birisi şudur; eve giren fazın-fazların yanında nötr iletkenide KAK'ya girmelidir. bu konuda tesisatta problem yaşayanların çözümleri denetlerken bu konuyu da dikkate almalarını tavsiye ederim.
örneğin evin 3 odası KAK dan enerji alıyor diğer kalan yerler ayrı ayrı yerden sigortalı korunuyorsa KAK açma yapabiliyor.çünkü diğer sigortaların nötrlerini KAK çıkışına yada KAK girişine bağladıkları için bunu KAK kaçakk akım olarak algılıyor...
4- evdeki prizlerde nötr ve toprak bağlantılarının düzgün yapılıp yapılmadığı kontrol edlmelidir. çünkü bazen toprak olmayan prizlerde tesisatçı toprak yerine nötr bağlayabiliyor. vs. vs.
sanırım bu bilgiler yeterlidir. acil oldu birak eksik not bıraktı isem düzeltme yapabilirsiniz. saygılar. bir yerde elektrikçi uzun iş diye çözümü sallamış. uyarmak isterim elektrikte varsayım-şaka olmaz.
 
Bir kaç ihtimal söz konusu:

Aşağıdaki sebeplerden birisi olabilir
1. Sayaçtaki sigorta gevşektir değiştirilmesi gerekebilir
2. Sigortanın değeri düşük olabilir ama ister istemez insanın aklına şu geliyor neden evdeki sigorta kutusundaki şalter atmıyor da daha yüksek değerdeki şalter açıyor?
3. Kolon hatlarında zedelenme olabilir. Hatlar çekilirken bir zedelenem olmuşsa zamanla bu zedelenme büyür ve büyük çaplı bir aygıt çalıştırınca kısa devre yapıp sayaçtaki sigortayı attırabilir.
 
kaçak akım rölesi varmı evde..varsa çamaşır makinsında toprak kaçağı olabilir
 
arkadaşım konuya bu kadar yabancıyken bu tür birmüdahalede bulunmanı hiç tavsiye etmiyorum elktrikçiye vereceğiniz 25-30tl maliyetin hayatınızın geri kalanını düşündüğünüzde hiçde yüksek bir miktar olmadığını kabul etmelisiniz.sigortayı elektrikçiye beyaz eşyalarınızda sorun varsa onuda servislere başvurarak halledebilirsiniz.bilgiyi öğrenme sorunu bulma gayretinizi hayranlıkla karşılarım ancak tehlikeli noktalara müdahale etmeyip sorunu bilseniz bile yekililere yaptırmalısınız.iyi bir yaşam dilerim.

Bence de kaçak akım koruma şalteri arızalı ve konu hakkında bilginiz bu kadar az iken müdahale etmenizi uygun bulmuyorum.
 
Ucuz sigortaların yaptığı klasik bir arıza size tavsiyem siemens veya moeller marka sigorta kullanın içiniz rahat olsun
 

Forum istatistikleri

Konular
128,301
Mesajlar
916,548
Kullanıcılar
450,136
Son üye
ugur ta

Yeni konular

Geri
Üst