Etrafta gördüğümüz Kameraların Beslemesi ( adaptör ve besleme hattı ile alakalı ) ?

elektelekt

Üye
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
131
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba üstadlar.
Bazen bakıyorum bir alanda kameralara sadece cat6, yada fiber kablo çekip ve besleme kablosu 3*2.5 NHXMH kablosu çekiliyor ama adaptör yok.
Bazende bir siteye gidiyorum. Sitedeki sokak lambalarındaki kameraların yanında ufak gri renkte bir kutu ve priz. Yanında da adaptör var sanırım beslemesi için...

Burdaki sorum ilk anlattığımda kameralarda adaptör yok. Besleme hattı 3*2.5 çekiliyor kameralara.. Peki ikinci dediğimde kameraların yanında adaptörler var. Bu adaptör koyup yada koymamak neye göre tercih ediliyor. Kısas ve mantık nedir bunda?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İP kameralara enerji data kablosu üzerinden gelmekte (Araştırınız: POE), analoglara ise adaptör yakınında konur ki güç gerilimi düşmesin.
 
Selam..
Aslında her ikisinde de adaptör vardır. Biri yanında diğeri ise pano da (Pano bölgesinde akü/adaptör beslemesinden bir çok kamerayı beslemek için çekilir) (Sadece analog kameralar için geçerli. IP kameralar için "by lent" dediği gibi).
3x2,5 çekmelerinin sebebi ise gerilim düşümü olup problem yapmaması içindir (Genel düşünce budur).
Birde dış ortam IP kameralarında çekilen 3x2,5 kablo ise kamera içinde ısıtıcının beslemesi için çekilir.
İyi çalışmalar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,271
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst