Ethernete bağlanamıyorum

ertaylan

Üye
Katılım
5 Ocak 2008
Mesajlar
10
Puanları
1
rt 102 modemim var. 2 pc den biri modemi görüyor fakat internete çıkmıyor.pc yi fabrikaya getirdim ve etherneti taktım normal bağlanıyor.fakat evde ne yaptıysam bağlanamıyorum.diyer pc her türlü aynı modemden bağlanıyor.rt102 mac kısıtlama gibi bir özelliğimi var.
 
Sayın ertaylan sorununuz çözüldü mü?
Çözülmedi ise lütfen modem ayarlarınızı kontrol ediniz. Modeminize bağlanacak PC ler için IP aralığına dikkat ediniz. Bunlar modemden ayarlanıyor. 2 bilgisayarı da kontrol ediniz. Örneğin; şu türden IP adreslerini alıyor olmaları gerekiyor. 192.168. .
Daha fazla detay, resimli açıklama vs. gönderiseniz çözüme ulaşabiliriz.
 
teşekkür ederim ama 1.pc normal bağlanıyor internetede çıkıyor.fakat 2. pc 1.pc yi modemden söksem bile internete çıkmıyor.modem 1.pc ile modem normal çalışıyor 2. pc takıyorum ve modemdeki adsl ışığı yanıp sönmeye başlıyor.sonrada internet gidiyor.2.pc modeme tek başına taktığımdada aynı şey olutor.2.pc usb ile bağladığımdada aynı şey oluyor.rt102 yazılımını güncelledim.reset attım nafile.pc başka bir modeme götürüp bağlıyorum normal bağlanıyor
 
ıp ayarları mac kısıtlama gibi ayarların hepsi normal gibi gözüküyor
 
2.pc de 2 tane ethernet kartı var 2 sindede aynı şey oluyor.
 
pc arızalı desek başka modem ile bağlanıyorum
 
sırf bu yüzden pc formatladım fakat nafile bağlanmıyor.dahası modemi internet ile bağlantısının kesilmesine neden oluyor.
 
modemin gelişmiş ayarlarında her 2 pc nin mac adresleride ıp leride gözüküyor.sorunlu pc modeme tek başına bağladığımdada mac ve ıp gözüküyor. fakat durum modem ile bağlantının olduğu internet ile bağlantının kesik olduğu gözüküyor.
 
diğer pc modeme tek başına bağladığımda her şey normale dönüyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst