Esse Hamur Yoğurma Makinası Yanıp Sönüyor.

güzel insan, lütfen görsel ile sorunuzu sorunuz. malumunuz burada bir bosch servisinden birine denk gelmek , yani zor olabilir. ama görsel üzerinden ve yaptığınız ölçümler üzerinden sonuca daha çabuk ulaşırız.
şuan görseli yok yukardaki arızanın aynısı kart ışıkları yaklıp söndürüyor elektronikçiye götürdüm tetikleme sinyali verince çalışıyor
 
merhaba yeni üyeyim.essenso hamur makinesi bendede var.yorumlarınızı takip ediyorum.benim makine önce bir çalışıp bir çalışmıyordu. bende zorda olsa açtım.vd 40 ve kontak sipreyle temizledim sonrası sadece sizdeki sorun oluştu yanıp sönen ışık.sizler sorunu çözebildinizmi.yardım lütfen doslar..
birde yedek parçalarını nerden bulabilirim.uç ve krom kap lazım..ilginize teşekkürler
Ustam kapağını nasıl açtınız sökülecek vida bulamadım aynı makina bandede var
 
Aynı ürün aynı arıza...
Normalde makine fişini prize takınca ve üst gövdeyi aşağıya indirince çalışmaya başlıyor, siz potansiyometreden hızını ayarlıyorsunuz, başkaca bir açma-kapama düğmesi yok...
Fişi takınca ışıklar sürekli yanıp sönüyor ve hiç hareket yok.
Kömürlerinin bitmiş olabileceğini düşündüm, kontrol ettim pek de bitik görünmüyordu.

Bir arkadaşın tarif ettiği gibi, son dönemde "ara sıra kendi kafasına göre" çalışıyor ya da çalışmıyordu...

Ustam kapağını nasıl açtınız sökülecek vida bulamadım aynı makina bandede var
Kapağı açmak için potansiyometrenin (devir ayar düğmesi 1-10 kademeli) yapışkanlı kapak sacını bir falçata yardımıyla zarar vermeden sök, altındaki vidaları sökerek üst kapağı çıkart.
Kapağın bir altındaki kapak çerçevesinin vidalarını da söktükten sonra makinenin gövdesi boyunca dolanan alüminyum kuşağı küçük tırnaklarına dikkat ederek ve yine zarar vermeden çıkart, altındaki 4 adet vidayı da sök, tamamdır.
Tasarımda makinenin "kömür değişimi" hiç düşünülmemiş.
Kömürlerden biri üstte (fakat lehimli kondansatör var), diğeri ise altta kalıyor (ki onda da kondansatör var).

Biraz geç bir cevap oldu ama, umarım yeni sorun yaşayanlar faydalanır...

Çözüm bulan lütfen paylaşsın.
Teşekkürler...
 
Yanıp sönen çalışma alanı aydınlatması ve güç göstergesi bulunmaktadır.Hız seçici açık konumda bırakılmıştır.Hız seçiciyi “Kilit” konumuna getirin.

Aynı gövde tipinde ve modelinde olan Electrolux markanın "EKM 5540 Food Processor Assistent" tipinin kullanım kitapçığında böyle bir bilgiye ulaştım...

Sanırım (Yine bir arkadaşımızın da dediği gibi) üst gövdeyi indirdiğimizde çalışma komutu veren anahtarda (switch'te) bir sorun olabilir.

Kontrol edeceğim, sorun düzelirse buradan paylaşacağım.

Kolay gelsin...
 

Yukarıdaki linkte de, yine benzer bir üründe (Kitchenaid Marka Mikser) "Termal Sigorta" atması ile ilgili arızada, sigortanın nasıl değiştirileceği gösteriliyor...
Muhtemelen benzer bir sigorta elemanı Esseso'da da vardır...

Çözüm bulursam, yine burada paylaşacağım...

Kolay gelsin...
 
sarı trafonun olduğu karttaki 2 ince kapasitörü değiştirp deneyin
 
arıza için çalışmaya devam ediyorum.
Arıza makine çalıştırıldığı zaman ledlerin yanıp sönerek hata vermesi ve çalışmaması. Bu arıza bazen sürekli veriyor bazen çalışıyor bazen çalışmıyor şeklinde devam etmekte.
Şu ana kadar yaptıklarım şunlar.
Daha önce bir arkadaş Potansiyometrenin arızalı olabileceğini söylemişti. Potansiyometreyi değiştirdim. Tam karşılığı bulunmuyor. Gerçi ölçüm yaptigimda Potansiyometre çalıştığını görmüştüm. Kısaca arıza Potansiyometre kaynaklı değil.
Şaft devrini ölçen sensörden şüphelendim bu sensörün gelen kablo bağlantısını kestiğim zaman makine son devirde çalışıyor (arızaya geçmediği zaman)
MOC3021 Optokuplör ü yenisi ile değiştirdim. Sorun çözülmedi.
Sanıyorum arıza MC818F4204M microkontrollcüsünden kaynaklanmakta.
https://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/483888/FINECHIPS/MC81F4204M.html
yukarıda teknik dökümanına bakabilirsiniz.

Bu kart yerine 220V 2000W AC motor hız kontrol kartı (ek resimlerde mevcut) kullanmaya çalıştım ama kartın potansiyometresi üzerinden hız ayarı çok hassas eskisi gibi 10 kademeli yapmak gerekiyor. Motor en düşük devri ile dönerken potansiyometreyi biraz yükseltince çok çabuk hızlanıyor.

Çözüm önerilerinizi bekliyorum...
İyi günler. Aynı makinadan aynı sorunu ben de yaşıyorum. Bu makinaların kronik sorunu. Acaba çözüm bulabildiniz mi?
 
Merhabalar.aradan zaman geçmiş ama yinede yazayım.aynı marka aynı hatayı veren bi cihaz geldi müşteriden baya uğraştırdı ama hallettik.sorun anakartta.benzer sorunu yaşayanlar varsa yardımcı olurum.yer bursa.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar.aradan zaman geçmiş ama yinede yazayım.aynı marka aynı hatayı veren bi cihaz geldi müşteriden baya uğraştırdı ama hallettik.sorun anakartta.benzer sorunu yaşayanlar varsa yardımcı olurum.yer bursa.
merhabalar, ben şuan aynı problemi çözmek için uğraşıyorum. marka model aynı hamur yoğurma makinası. üst kapağı açtım kartlar meydanda ana kartın tam olarak neresinde problem siz nasıl çözdünüz biraz detay verebilir misiniz? teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst