Enjeksiyon makinası hakkında bilgisi yada kaynağı olan varsa paylaşabilir mi_?

ahabu

Üye
Katılım
12 Kas 2008
Mesajlar
260
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar enjeksiyon makinası hakkında genel bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.Mesela ;nasıl sınıflandırılıyorlar,güç aralığı nedir_?sistemin genel işleyişi nedir_?bu gb konularda bilgisi yada dökümanı olan varsa paylaşımı bekliyorum.
Saygılarımla:confused:
 
Alkomak Poliüretan Enjeksiyon Makinası Teknik Özellikleri

Enjeksiyonun gerçekleştiği kafa modern bir şekilde dizayn edilmiş ve hatalar minimuma indirilmiştir.Gövde alüminyum ve kromdan imal edilmiş olup, tüm yataklar krom kaplı ve taşlanmıştır.

Kafa içersinde bulunan karıştırıcı kromdan imal edilmiş olup, hız kontrol cihazı ile kontrol edilmektedir.

Mikser motor gücü 3 HP 2800 Dev/Dak olup hız kontrol cihazı ile 5000 dev/ dak çıkartılabilir.

Enjeksiyon pnömatik bir piston yardımı ile gerçekleşmektedir.

Enjeksiyona yardımcı pompalar kömür yataklı kör flanşlıdır. İsteğe göre 30 Kğ/dak 60 Kğ/dak ve 90 Kğ/dak kapasiteli pompalar kullanılır.

Pompalara bağlı motorlar 3 HP ve 1400 dev/dak kapasitelidir. Pompa motor bağlantısı kayış kasnak sistemi ile yapılmıştır.

Malzeme kazanları 120 litre kapasitelidir.

Yıkama kazanı 40 litre kapasitelidir.

Isıtma soğutma işleminde su kullanılmaktadır. Ayrı bir kazanda ısıtılan veya soğutulan su, malzeme kazanında dolaştırılarak ısıtma soğutma işlemi yapılmaktadır. Bu sirkülasyon 1" su pompası ile yapılmaktadır. İstenilen sıcaklılar elde edildiğinde selonoid valfler yardımı ile sistem otomatik durur ve çalışır.

Soğutma sisteminin gücü 1 HP dir.

Isıtma bir rezistans ile sağlanır . 2" ve 4 KW gücündedir.

Yıkama sistemi hava ile çalışmaktadır. Yıkama kazanını içinde minimum 6 bar basınçlı hava bulunmaktadır. Yıkama işlemi otomatik ve manuel olarak tasarlanmıştır.

Elektrik panosunda kartlı sistem kullanılmıştır. Kart sayesinde makineniz üzerinde 5 ayrı program yapabilirsiniz. Ekran üzerinde malzeme sıcaklıklarını , su sıcaklığını ve ortam sıcaklığını, ikinci ekrandan ise enjeksiyon ile ilgili tüm verileri görebilirsiniz. Bunlar dozaj zamanı, sürükleme zamanı, bekleme zamanı, yıkama zamanı ve kurutma zamanı olarak sıralanabilir.

Ayrıca enjeksiyon esnasında kolaylık sağlaması açısından el kumandası mevcuttur. Kumanda üzerinde enjeksiyon start butonu,yıkama butonu ve acil stop butonu mevcuttur.

Poliol kazanı üzerinde 0,5 HP 50 devir/dak karıştırıcı mevcuttur. Karıştırıcı harici olarak panonun sağ tarafında bulunan anahtar yardımı ile çalışır.


HASTEK PLASTiK SiSTEMLERi KURUMSAL WEB SİTESİNE HOŞ GELDİNİZ // Enjeksiyon Makinası, kırma makinesi, şişirme makinesi, boya dozajlama ,enjeksiyon makinası, enjeksiyon makinesi, ekstrüzyon makinesi, boya dozajlama, emici, Şişirme makinesi, ekstrüzyon,
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
zaman ayırıp bu kadar ayrıntılı bilgi verdiğin için teşekkür ederim ;)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,320
Mesajlar
916,685
Kullanıcılar
450,157
Son üye
oguz24

Yeni konular

Geri
Üst