Enh ve Trafo Projelendirme

spidy

Üye
Katılım
10 Ocak 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,
ankarada enh ve trafo projelendirmiş olan varsa yardımlarınızı rica ediyorum.benden 7 direkli, 100 KVA trafolu bir hattı projelendirmem istendi ama ankarada üçgen ve askı tertip direkler kullanılıyormuş. ben de tip projesi de yok. sehim şablonunu nasıl atacağımıda bilemiyorum. çünkü bu tip direklerin boyunun ne olması gerektiğini de tam olarak bilemiyorum. Bu konuda acil yardımlarınıza ihtiyacım var. hali hazır örnek bi proje çok işimi görürüdü doğrusu. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Spidy arkadaş,
mailim : *****@hotmail.com
her zaman beklerim tam olarak hangi buz yükünüde,iletken kesiti,direk tipi,hattın tertipi vs. detaylı verileri yazarsan yardım edebilirim
kolay gelsin
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba medas40 medaş askı tipi enh ya geçiş yaptı. 3. bölgeye göre yaoılmış elinizde proje,raven şablonu var ve benimle paylaşmak isterseniz sevinirim teşekkür ederim.
mailim [email protected]
cep 0 532 591 93 45
mehmet sadi özdoğan
 
Merhaba ,
Standart olmıyan özel tip trafo binası projesi kesit görünüşlerinde kullanmak için 31.5/0.4 kV. 2000 kVA. trafonun dwg. fotmatında üstten ve yandan çizimlerine ihtiyacım var. İlgilenecek arkadaşlara teşekkür ederim. Selamlar . .
 
demir direkli yapacaksanız projeji hüseyin bodur'un tip projesi var oradan yararlanabilirsiniz. yükseklik 900mden fazla ise 3. bölgeye göre yapacaksınız projeyi. tip projenin içerisinde alt iletkenin yere mesafesi bulunmaktadır buna göre direk şablonlarını atacaksınız.. aynı şekilde demir direkli şaaranın tip projeside bulunmaktadır fakat direkler ağır olduğu için hüseyin bodurun tip projesi tercih edilmektedir.beton direkli yapacaksınız eğer niğbaşın ve estonun tip projeleri var onlarında aynı şekilde sizin için gerekli olan herşey tip projesinin içinde bulunmaktadır. taşıyıcı direkleri üçgen tertip durudurucularu ise düz tertip yapabilirsiz.
 
Acaba 17/10/1983 tarih ve 12163 sayı ile onaylı olan proje midir bu? (3.Bölge Zincir İzolatörlü Taşıyıcı direk)Hüseyin Bodur Onaylatmış. elimde var kopyesi.
 
çok teşekkur ederım var ol sağ ol
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst