Encoderli Asenkron motor ve pozisyonlama

Arkadaşlar öncelikle cevap veren tüm arkadaşlarıma bu konuya ilgi gösterdikleri için teşekkür ederim..

Bazı sebeplerden dolayı foruma giremedim o yüzden cevap yazmakta geç kaldığım içinde ayrıca özür dilerim..

Ertek68 Arkadaşım.. Büyük ihtimalle senin bahsettiğin yöntemi uygulıycam.. çünkü en mantıklı çözüm sizin önerdiğiniz görünüyor..

Servocu Arkadaşım benim amacım bi programı başkalarına yaptırmak değil.. bir yöntem geliştirip kendim ve iş yaptığım kurumlar adına ekonomik bir çözüm geliştirmek.. Tabi çok hassas olmayan uygulamalarda..

UgurYendi arkadaşım.. önerdiğin çözüm zaten bizim hayatımızda çok aktif olarak kullandığımız ve uyguladığımız bir çözüm fakat benim aradığım çözüm senin bahsettiğinden farklı.. bu iş için çok anormal integral hesapları veya senin geliştirdiğin yeni bir formül varsa paylaş da bizimde bilgimiz olsun..

Aslında Fatek PLC kullanan arkadaşlar NC Pozisyonlama ile ilgili olan makaleyi okumuşlardır.. Ben olayı bu fonksiyonları kullanarak çözebilirmiyiz diye düşünmüştüm aslında..

Cevap veren tüm arkadaşlarıma tekrar teşekkür eder hayırlı günler dilerim...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
vinçlerde frenli motor kullanılmıyor mu mehmet arkadaşım?
plc stop verdikten sonra kendi ataleti ile neden gidebiliyor anlayamadım?
 
Frenli motor sadece yukarı aşağı çalışan sistemin motoru.. Diğer motorlar normal frensiz motor..
 
bence vincine bir tane bistabil şalter tak motorun gidip geldiği raya da mıknatıs koy yavaşlama yerlerini ona göre ayarla yani bi şalter ve mıknatıslarla halledebilirsin
 
Önemli olan durdurma kısmında motor miline bağlanan bir magnet fren oldukça kullanışlı olur eğer vinç üzerinde varsa ilgili röleye ek kontak çekilebilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst