En iyi kondansatör sizce hangisidir?

En iyi kondansatör sizce hangisidir?


  • Kullanılan toplam oy
    465
Valla Siemens'ten aldık onlar bile Hindistan'da üretimi yapılıp gönderiliyor.Hindistandan Alacaksam Shreem Marka alırım.Kondaş'ta bize bi kere güzel bir oyun oynamıştı.Antep Tedaşta 10. olduğu ihaleyi (1.Fiyatla arasında 130.000 TL Farkla) aldığı için pek sevmem...
Yıl 2008.Yerli üretim ve her parçası dışarıda üretilip burda birleştirildiği için :)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
siemens sadece kondansatörde değil sigorta,kontaktör gbi araçlarının da kaliteli olduğunu biliyorum. Ama tabi siz daha tecrübelisiniz.
 
kondaş kullanıyorum daha ekonomik
 
yeni bir sistem kuruyorsam kesinnikle kaliteli olsun derim müsterime
ama ben tadilat için birinci öncelik en hızlı hangisini bulurum ondan sonra kalite
kaliteli olsun diyorsun bir sipariz geçiyorsun 15 gün 20 gün veriliyor o gelecekte sen açını kapatacaksın
üstüne birde fiyatları görünce müsteri biz uygun bir vakitte haber veririz deyip yol veriyor
 
bencede siemens
 
Siemens diyen arkadaşlar neye göre Siemens dediklerini açıklarlarsa sevinirim. Siemens dünyanın en büyüğü olabilir ama her Siemens ürününü mühendislik harikası olarak görmek mantıksız olur. Bazı firmalar sadece tek bir iş yapıp buna yoğunlaşırken Siemens her işte var ve hepsinde de yeterli olduğunu söylemek doğru olmaz. Hemen bir örnek vereyim söylediklerimi somutlaştırmak adına.
Harmonik reaktörsüz kompanzasyon sistemlerinde (400V’luk Şebeke) 440 V ve üzeri kondansatör kullanmalıdır.
·Reaktörlü sistemlerde 525 V gerilimli kondansatörler kullanılmalıdır."

Bu teknik bilgi Siemens'in sitesinde yazıyor. İsteyen açıp bakabilir. Ve şu sıradaki ise Schneider soru-cevap linkinden alınma;
"S4: Kompanzasyon tesislerinde kondansatör nominal geriliminin yüksek seçilmesinin avantajları var mıdır? dezavantajları nelerdir ?
CEVAP4:
Kompanzasyon yaparken kullanılan kondansatörlerin nominal gerilimleri sistemin bara gerilimlerine göre seçilmelidir. Yüksek seçilmesi kondansatörün gerilim dayanımının yüksek olması avantajını sağlar ancak bara gerilimiyle beslenen kondansatör, nominal gerilimine göre düşük bir gerilimle besleneceği için gerilimlerin kareleri oranında gücünü azaltır. Bu durum yeterli Kompanzasyon yapılmaması riski demektir. Daha çok kondansatör kullanılarak riski ortadan kaldırmak parasal dez avantajı beraberinde getirir.
Unutmayın: Kondansatörün gücü gerilimin karesi ile orantılı olarak değişir."

Dikkat ettiyseniz 2 dünya devi(!)nin sitesinde 2 farklı ve birbirinin tam tersi teknik bilgiler mevcut. Bu ne kadar normal bir durum sizce? Siemens kondansatörleri garanti altına alma adına nominal gerilimi yüksek seçerek toplam güç değerini düşürürerek aynı talebin karşılanması için kullanıcıyı daha çok kondansatör almaya sevk ediyor. Mühendis firmada optimum çözümü belirleyecek kişidir. Garanti olsun diye sürekli bir beden yukarı çeken, en bilindik markayı en iyi zanneden kişiye mühendis denmez.

Kondansatör seçerken kalitesine ve fiyatına aynı anda bakıp karar vermek gerekir. Bu anket kesinlikle en iyi kondansatör anketi değil. Olsa olsa en çok hangi markayı duydunuz anketidir. Saygılar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,142
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst