Elon Musk, “şimdiye kadarki en büyük çip üretim tesisi” olacağını iddia ettiği Terafab projesini duyurdu.

rcanr

Site Yetkilisi
Yönetici
Site Yetkilisi
terafab,.webp
Elon Musk, “şimdiye kadarki en büyük çip üretim tesisi” olacağını iddia ettiği Terafab projesini duyurdu.

Elon Musk, Tesla, SpaceX ve xAI arasındaki ortak girişim olan Terafab projesini duyurdu ve bunun “şimdiye kadarki en büyük çip üretim tesisi” olacağını belirtti. Alışılmış gösterişli üslubuyla Musk, Terafab’ın güneşin gücünü kullanmak ve bir “galaktik medeniyet” yaratmak için bir sonraki adım olduğunu iddia ediyor.

Üç şirketin CEO’su olan Musk, Terafab planlarını X üzerinde yapılan bir canlı yayında açıkladı. İsminin de ima ettiği gibi, projenin nihai hedefi her yıl bir terawatt hesaplama gücü üretmek ve böylece şirketlerin artan çip talebini karşılayabilmek. Musk, canlı yayında Samsung, TSMC ve Micron gibi mevcut tedarik zinciri ortaklarına minnettar olduğunu, ancak mevcut çip üretim kapasitesinin Tesla ve SpaceX’in gelecekteki hesaplama gücü ihtiyaçlarının yalnızca yaklaşık yüzde iki’sini karşılayabildiğini açıkladı.

“Ya Terafab’ı inşa ederiz ya da çiplerimiz olmaz,” dedi Musk etkinlik sırasında. “Ve çiplere ihtiyacımız var, bu yüzden Terafab’ı inşa edeceğiz.”

Yaklaşık 20 milyar dolar maliyetle tahmin edilen Terafab projesi, Tesla’nın zaten merkezi bulunduğu Austin, Teksas’taki Advanced Technology Fab ile başlayacak. Musk, Terafab’da iki tür çip üretileceğini söyledi: biri dünyada kullanılacak, örneğin Full Self-Driving veya Optimus robotları besleyecek, diğeri ise daha yüksek performanslı ve dayanıklı çipler olarak uzayda kullanılacak.

Musk’ın uzay için planladıklarını merak ediyorsanız, SpaceX CEO’su bu yılın başlarında “yörüngesel veri merkezi” yaratmak için bir milyon uydu fırlatmayı Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) başvurarak talep etti.

Her ne kadar kulağa umut verici gelse de, Musk’ın geçmişte Hyperloop, 40.000 dolarlık Cybertruck ve tam otonom sürüş gibi projelerde aşırı vaatlerde bulunup beklentileri karşılamadığı da hatırlanmalı.

Tesla-SpaceX-terafab-e1774190764202.webp

Bu adam bana aynı trump gibi nedense kolpa geliyor. Bir kaç proje gerçekleştirdi sonrası hayal dünyası.
Epstein'e kolunu kaptıran bir daha iflah olmaz.
Bunlarda her türlü zararlı madde kullanımı mevcut. Size basit bir bilgi vereyim; kokain aşırı güçlü bir uyarıcıdır aslında. Biraz zeki bir insanı başka bir boyuta çıkarabilir sonrası ise fenadır çünkü çıkardıktan sonra yerden yere vurur. Bunlar bizlerin bildiği şeyler bir de bilmediğimiz şeyler var.
Limitless filmini izlemenizi tavsiye ederim.
Neyse musk konusuna dönersek, bir kapıdan geçmiş bu insanlar artık bir şey başaramaz çünkü dark side tarafına geçtiler, dönüş yoktur oradan.
Yıllar sonra görürüz projesini. Bakalım fos çıkacak mı dediğim gibi? Başkası devralırsa bir şey diyemem.

Limitless çok iyi kurgulanmış bir filmdi. Öyle bir sınırda yapım ki, sağa geçse özendirme, sola geçse yasaklı madde. Bir çok kişi kullanır ama sadece 1 kişi bu işten türlü türlü çileler çekerek sağ kurtulabilir ana fikrini de sunuyor. Piyango vurması gibi bir şey. Azcık senaryo ile oynasalar uyuşturucu maddeye özendirme filmi olacakmış.
Eskilerde bir film daha vardı yine böyle başarılı bir insan zararlı madde kullanıyor ve çok daha başarılı oluyor. Sonrasında ise doz isteği sürekli arttığı için artık katlanılmaz bir hale gelerek dünyanın en rezil insanına dönüşüyordu.
msk konusuna dönersem, amper hırt delisiyle ilişki yaşayan birisinden hayır gelmez diyeyim :)

Ekli dosyayı görüntüle 121445

Elon Musk, Tesla, SpaceX ve xAI arasındaki ortak girişim olan Terafab projesini duyurdu ve bunun “şimdiye kadarki en büyük çip üretim tesisi” olacağını belirtti. Alışılmış gösterişli üslubuyla Musk, Terafab’ın güneşin gücünü kullanmak ve bir “galaktik medeniyet” yaratmak için bir sonraki adım olduğunu iddia ediyor.

Üç şirketin CEO’su olan Musk, Terafab planlarını X üzerinde yapılan bir canlı yayında açıkladı. İsminin de ima ettiği gibi, projenin nihai hedefi her yıl bir terawatt hesaplama gücü üretmek ve böylece şirketlerin artan çip talebini karşılayabilmek. Musk, canlı yayında Samsung, TSMC ve Micron gibi mevcut tedarik zinciri ortaklarına minnettar olduğunu, ancak mevcut çip üretim kapasitesinin Tesla ve SpaceX’in gelecekteki hesaplama gücü ihtiyaçlarının yalnızca yaklaşık yüzde iki’sini karşılayabildiğini açıkladı.

“Ya Terafab’ı inşa ederiz ya da çiplerimiz olmaz,” dedi Musk etkinlik sırasında. “Ve çiplere ihtiyacımız var, bu yüzden Terafab’ı inşa edeceğiz.”

Yaklaşık 20 milyar dolar maliyetle tahmin edilen Terafab projesi, Tesla’nın zaten merkezi bulunduğu Austin, Teksas’taki Advanced Technology Fab ile başlayacak. Musk, Terafab’da iki tür çip üretileceğini söyledi: biri dünyada kullanılacak, örneğin Full Self-Driving veya Optimus robotları besleyecek, diğeri ise daha yüksek performanslı ve dayanıklı çipler olarak uzayda kullanılacak.

Musk’ın uzay için planladıklarını merak ediyorsanız, SpaceX CEO’su bu yılın başlarında “yörüngesel veri merkezi” yaratmak için bir milyon uydu fırlatmayı Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) başvurarak talep etti.

drift boss try it
Her ne kadar kulağa umut verici gelse de, Musk’ın geçmişte Hyperloop, 40.000 dolarlık Cybertruck ve tam otonom sürüş gibi projelerde aşırı vaatlerde bulunup beklentileri karşılamadığı da hatırlanmalı.

Ekli dosyayı görüntüle 121446
Elon Musk yine sınırları zorlayan bir projeyle karşımızda. Terafab, sadece Tesla, SpaceX ve xAI'ın çip ihtiyacını karşılamak için değil, aynı zamanda yapay zeka ve uzay teknolojilerinin geleceğini şekillendirmek için atılmış dev bir adım gibi görünüyor. Eğer hedeflenen kapasiteye ulaşılırsa, bu tesis teknoloji dünyasında dengeleri değiştirebilir.

benim ikinci favorim Lucy , gerçi Lucy'de iyice uçuyorlar ama yinede güzel film
bilim kurgu hayal etmenin ötesi gibi bir şey. şimdiki nesil bilmese de, hatta saçma gelse de. ben manyetolu telefon kullandım. gaz lambası vazgeçilmemizdi. kütüphaneler ve ansiklobediler benim bir parçamdı. şimdi her şey dokunmatik. ben bugün şimdi ütopyada yaşıyorum. ben radyonun içinde küçük insanlaarın olduğuna inanırdım. zaten o yüzden söküp parçalardım ve hem insanları bulamazdım bir de üzerine dayak yerdim.
şimdi lucy yi bir daha seyredeyim bari.

bilim kurgu hayal etmenin ötesi gibi bir şey. şimdiki nesil bilmese de, hatta saçma gelse de. ben manyetolu telefon kullandım. gaz lambası vazgeçilmemizdi. kütüphaneler ve ansiklobediler benim bir parçamdı. şimdi her şey dokunmatik. ben bugün şimdi ütopyada yaşıyorum. ben radyonun içinde küçük insanlaarın olduğuna inanırdım. zaten o yüzden söküp parçalardım ve hem insanları bulamazdım bir de üzerine dayak yerdim.
şimdi lucy yi bir daha seyredeyim bari.
Usta, dokunma da kalktı. Göz kırpman yetiyor, hatta düşünmen bile yeterli!
Bakalım nereye kadar?

Bir zamanlar 10 megabayt disk/hdd vardı. Kaçımız görmüş?
Monroe Systems for Business'ın ürettiği 10 MB (megabayt) kapasiteli sabit disk, 1980'lerde piyasaya sürülen ve dönemine göre devrim niteliğinde bir veri depolama teknolojisiydi. Kaynak: Classic Computer Magazine Archive https://share.google/TtwZsZ1Vo7QfzzfTH

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri