Elimizdeki malzemeleri değerlendirelim!

Çöpe/geri dönüşüme göndermeden önce sinekten yağ çıkarmak.
3.7 volt telefon/tablet bataryalarındaki BMS şarj devrelerinin 18650 pillerin şarjı için TP4056 yerine değerlendirilmesi.
Bizim küçüklüğümüzde bizden büyük kardeşlerimizin kıyafetlerini onlara küçük gelince giymeye başlardık . Bitmedi ülkece sefaletimiz

Bizim küçüklüğümüzde bizden büyük kardeşlerimizin kıyafetlerini onlara küçük gelince giymeye başlardık . Bitmedi ülkece sefaletimiz
Milli sermaye, üreteni bile değiliz! Üretimleri bizde olsa bile, üretilirken çevreyi/dünyayı kirleten her ürün, miyadı dolunca başka bir şekilde dönüştürülmesi kirlenmenin hızını azaltacaktır.

Valla birşeyler yapıyoruz , yaptığımız söyleniyor ama ne kadarını biz yapıyoruz , kayda değer yerlerini mi yapıyoruz yoksa kıldan tüyden yerlerini yapıp gerisini yurtdışından mı alıyoruz muallak . Sevinemedim gitti ben böyle mevzulara bu yüzden . Ben de çok isterdim elime bayrağı kapıp heyoooo tankımız var , heyooo arabamız var , heyoooo bilmem neyimiz var . Çok düşünmemek lazım herhalde . Carpe diem baby .

Tabi ki yüzde yüzünü yapan pek yok. Mantıklı da bulunmuyor. Sanayi devrimini kaçırdık, bilişim çağında endüstri 4.0'i iskalamamalıyız. Nihayetinde teknolojiyi kotaranlar ortaya çıkardıkları ürünleri ülkelerinde bile imal etmeyip, daha ucuza fasonculara yaptırıyorlar.

Valla 4-0 , 5-0 anlamam ben . Ülkede hala emek yoğun , katma değer düşük üretim kafasından çıkamadık . Çıkmamız da ne zaman olur malesef meçhul . Üretim altyapımız da üretim mantalitemiz de malesef bu kafada .

Toplum olarak az çalışıp hatta hiç çalışmadan çok kazanmanın peşinde koştukça bu durum kolay değişecek görünmüyor! Toplumun bir çoğu vereceği emeğe değil de şans oyunlarına bel bağlamış. Halbuki ne kadar emek o kadar ekmek! Zahmetsiz rahmet olmaz demiş atalarımız.

evet çok doğru üretmediğin ürünü tamir edip sonuna kadar kullanacaksın..

imalat ile üretimi karıştırmamak lazım. geçerli pazarı olan bir ürünün imalatında bir çok bileşen vardır. kendin o parçayı nerede ucuza mal ediyorsan oradan alırsın veya fason olarak yaptırırsın. sonuç olarak az maliyetle bileşenleri birleştirip bir pazar ürünü imalatı yapmış olursun.
güzel ülkemin geleceğini çalanların yaptığı en büyük kötülük biz natoya sokmak olmuştur. üretim bitmiş ve hazırını almak tarafına yönlendirilmiş bir ülke batmaya mahkumdur. gerçi şimdi durum çok farklı değil. üretmek yerine her şeyi ithal ediyoruz. buğdayımızı da, yağımızı da, hayvanlarımızı da, hatta samanımızı da.
dışarıdan yan ürün almak sorun değil, önemli olan marka ürün üretebilmek. böyle bir markamız var mı? şimdi eteğimdeki taşları dökeceğim yine bana kızacaklar ben en iyisi susayım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…