elektronik eleman ölçümü

danny79

Üye
Katılım
2 Tem 2015
Mesajlar
99
Puanları
1
Yaş
43
arkadaşlar kondansatör transistör direnç diyot gibi elemanlar kart üstünde mi yoksa çıkarılarak mı ölçülür
 
Merhaba.Kendi başlarına (Bağımsız) yapılan bir ölçüm daha net sonucu verecektir.Diyot,kond.gibi elemanların (Doğru,çok emin olarak yapılacak bir ölçümde transistörlerin diğer 2 bacağını ayırmanız,tek bacağını yerinde bırakmanız lazımdır) yalnızca tek ayağını boşa çıkarıp da multimetre ile ölçerseniz, ayni tam ayırmadaki gibi net bir sonucu alırsınız.Devre içinde direk eleman ölçümlerinde ise diğer elemanlarla ilişkili olarak bu ölçüm değerleri biraz değişebilir.Kolay geslin.
 
devre dışında ölçmelisin.
diğer konu ise multimetreler 9 v pil ile çalışır. eğer elindeki malzemeler yükselk gerilim ile çalışıyorsa ve yüksek frekans, kısa devre ya da açık devre olabilirler. bunu dikkate al
 
Multimetrelerde yanlış yapmaya karşı koruma yokmu
 
koruma falan olmaz multimetrelerde.
ve multimetreler düşük gerilimler içindir. sen kalkıp da 1 kv 10 nf bir kapasitörü 9 volt ile ölçemezsin. ölçsen de işe ysaramaz. çünkü o değerde birkapasitör 10 khz civarında anahtarlamalarda kullanılır. misal düşük gerilimli floresan lambaları ateşlerken. sen 9 v ile bu kapasitörü ölçersen o gerilimlde iş görür belki . ama asıl gerekn değerde kısa devre olabiliyordur. bunu multimetre algılayamaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,992
Son üye
plaxo

Yeni konular

Geri
Üst