Elektronik devre patent sorusu

Dai

Üye
Katılım
2 Tem 2020
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
27
Merhaba,

Honeywell gibi firmaların üretmiş olduğu cihazlardaki pcb kartların bir kopyasını baştan çizip bazı eklemeler yaptığımızda ve bunu ürettiğimiz de satış kısmında herhangi bir patent durumuyla karşı karşıya kalır mıyız? Pcb kartların patentleri konusunda bilgiye ulaşamıyorum. Bilgisi olandan çok rica edeceğim.

Teşekkürler
 
Elektronik devreler son ürün olmadığı için ticari patentleri olmuyor. Zaten halihazırdaki teknolojik seviyede buna gerek de yok. Artık silikon çağında olduğumuz için şirketlerin işlemci veya fpga gibi programlanabilir elemanları patent görevini görüyor. Devre kopyalansa da yazılım gizli kalıyor. Eğer pcb nin yollarını takip ederek bir devre çıkarılabiliyorsa neden aynısı üretilsin. Aynı işi yapan bir devre farklı elemanlar kullanılarak üretilebilir.
 
Öncelikle cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Yolları takip ediliyorsa neden aynısı üretilsin konusunu şöyle düşünüyorum. Kendi sektörümde ihtiyacım olan bir ürünün kartı var ve kart normal kare falan değil iskelet olarak yarım ay şekline benziyor. Kartın sıfırının üretimi ve satışı olmadığı için bunu üretmek niyetindeyim. Çizimi bitti sayılır. Yapılmış ve yıllardır sahada test edilen şikayeti fazla olmayan bir devre varken yeniden tasarlayıp test sürecine girmek istemiyorum açıkçası. Bunun üretimine geçildiğinde benim gibi ihtiyacı olan kişilerde satın almak isteyecektir. O bakımdan yasal bir problem yaşarmıyım diye sormak istedim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,879
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst