Elektrod kaynağımı sağlam yoksa Püskürtme ile yapılan kaplamamı

Ambitious

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
190
Puanları
1
Arkadaşlar makine üzerinde çalışan 2 adet vakum pompamızın birinde krank takımının erkeği veya dişisinin aşınması üzerine çok ses yapıyor ve gelen servis arkadaş 1500 derecede aynı metalden püskürtme ile kaplanarak yapılması gerektiğini söylüyor . Başka bir arkadaş ise bu tamiri diğer pompada 5 sene önce 3 kutu elektrot kaynağıyla doldurup tornada işletip , taşlatıp balansını alarak yapmıştı . Püskürtme ile yapan arkadaş kafamı karıştırdı , acaba daha sağlam olurmu . Kolay gelsin
 
Oncelikle bu konuyu eger istanbuldaysaniz ikitelli org.san. dolapdere san. Kranki alr cok bunlara danisabilirsiniz...en dogrunu onlar bilir diye dusundum. Kaynak yontemine gelince bu tip islerde en iyi sonuc tig kaynagidir tig kaynagi oksijen kaynaginin makina ile yapilan ve cok daha saglam ve pahali halidir.elektrodu sikintilari cok olmakta.. nette tig kaynagi olarak aratirsan detayli bilgi alabilirsin.

Kolay gelsin

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Merhaba.Aşınan krank parçasının bu çalışan yatakta orijinal çalışma boşluğuna getirilmesi için en uygunu sert dolgu kaynağı yaparak bu işlemin yapılması şeklidir.Yani dolgu kaynağı (Hem tamirat,hem de ömür uzatmak için uygulanan bir işlem şeklidir.) ile krankın aşınan bu yerlerini doldurmak ve fazla yerlerini yatak-mil toleransına tam getirmek amacıyla tornada işleyerek almak şeklindedir yapılacak olan en doğru işlem.Sert dolgu için çalışma şartlarına göre,diğer şartlara da özel bağlı olarak a-özlü tel elektrotla, b-örtülü normal elektrotla yapılan normal ark kaynağı veya c-tozaltı kaynağı da tercih edilebilir.Krankla ayni olan malzemenin yeniden oluşturulması için ayni malzemedeki elektrodun seçimi (Elektrot içeriği) oldukça da önemlidir.Aşağıdaki linkte oerlikon firmasının bu konuda açıklamaları (Sert dolgunun uygulanma gerekçeleri ile birlikte) yer almaktadır.Kolay gelsin.

http://www.oerlikon.com.tr/files/sert_dolgu_kaynaklari.pdf
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,865
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst