Elektrikten Hiç Anlamayanlara Tavsiyeler

Elektrikçilerin yaptığı tesisatları da biliyoruz çoğunluk onlar yanıyor

sorunlumusun sen silvestir
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Herkes coşmuş, pirize fişi de sokmayalım madem öyle bakalım.
Herkes gider Mersine, biz tersine veya millet Aya biz yaya... her işin standrtı uyması gereken kuralı vardır, Fişi tak ama zedelenmişse kırıksa, ıslaksa...

Demek istediğim hayatın her anı tehlike ile iç içeyiz, sokağa, trafiğe çıkmak vb. bir aleti kullanmak gerekli yaşa gelmeden, gerekli eğitim ve donanım alınmadan tehlikelidir, ister bu bıçak veya makas olsun (sanırım çocuğunuz vardır yaşı küçük mü, makas bıçak verir misiniz?).

Meselenin diğer boyutu, hepimiz insanız 2 kolumuz 2 bacağımız var (çok şükür Allahım cc.) fakat kişilerin aldığı eğitim biraz da doğal yetenek ilgi ve merak bazı konularda bazı mesleklerde daha başarılı olmasını sağlar. Filanca yapıyor benim neyim eksik ben de yaparım demek yetmiyor veya olgunlaşmamış kişiler başkalarının gazı ile itilir ve vahim sonuçlar doğar.

Ben de profesyonel okullu elektrikçi değilim, bilgim tecrübem var yine de kendi boyumun ölçüsünü bilirim, her işe atlamam!
Rakibini tanırsan ondan korkmazsın, kontrol edebilirsin gündelik yaşamında güvenle kullanırsın.

Bir üniversiteli kardeşim yüksek elektrik içeren bir devre paylaşıyor hiç bir uyarı yazısı vermeden, sanıyorum ki kimse vebal altında kalmak istemez kendisini uyardığımda, hala hatasını anlamayıp uyarı yapacağına yanlışında ısrar ediyor. Yine bu forumda özellikle uzak durduğum bi konu, foruma yeni katılan, tanımadığım kişinin tv tamirinde (yüksek voltaj) yardım istemesi.

İlk mesajımda da belirttim kimseye yapma demiyorum araştırma yaparak bilgi edinerek kişi o işi yapıp yapamayacağına karar verir.
Saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,254
Mesajlar
916,252
Kullanıcılar
450,076
Son üye
Trprime_16

Yeni konular

Geri
Üst