Elektrikli Yılan Balığı bu şekil çarpar mı?

çıraközgür

Katılımcı Üye
Katılım
6 May 2014
Mesajlar
628
Puanları
56
Konum
Kırıkkale
Tam yatayım dedim yatakta yine aklıma bir şey düştü... diyelimkine elektrikli yılan balığı ile temas halindeyiz, toprakla ilişiğimiz yok yinede çarpılır mıyız ?


eees.png
 
Kuyruğundan değil de gövdesinden direk elle tutulduğunda ister suda, ister havada (topraklamasız olarak) çarpacaktır bu balıklar, ıslak, asitli, kısmen iletken olmuş ellerle direk akü kutup başlarına temas gibidir bu olay, yüksek voltaj üreten bir bataryayı bu balığın hücrelerinde çok tehlikeli biyolojik bir batarya olarak (diğer balıkları çarpıp sersemleterek avlanmak amacı için bu özelliğinin var olduğunu düşünerek) var olduğunu düşünerek bu balıklarla direk olarak temastan kaçınmak gerekir. Bir ansiklopedide bu balıkların ürettiği elektrik gücünü açıkça gösterebilmek amaçlı olarak balığın gövdesinden 2 noktadan temas eden lietken elektrotlarla alınmış elektrikle 100'den fazla ampulün kolayca yakılabildiği görsel olarak gösterilmişti. Kolay gelsin.
 
yani nasılını bilmiyorum, kaptanım balığı tanıdığı için, ağdan denize düşürmek istedi ama balık güverteye düştü. yemek tabağı büyüklüğündeydi. ben de dikenleri yok diye elimle denize atayım dedim. kaptanım dokunma diyene kadar ben çoktan çarpılmıştım. motorsiklet manyetosu gibi silkelemişti beni. acı bir tecrübe olmuştu benim için. en pahalı yöntemle bir daha dokunmamayı öğrenmiş oldum.
 
Olayin toprakla alakasi yok. 9v pilleri seri baglayarak 200v gerilim kaynagi elde edip bunu bir kutuya doldursan bu kutuyu da aski ile assan ne yaparsan yap ciplak ayakla topraga basiyor olsan dahi pilin tek bir kutbuna dokunarak carpilamazsin.

Elektrikli baligin da urettigi voltaj topraga gore degil. Carpilmak icin baligin vuduna dokunman gerek.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,823
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst