Elektrikli Kombi ve İnverter Seçimi

yusuef

Üye
Katılım
22 Eki 2021
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
38
Evimin bulunduğu mahallede doğalgaz hattı bulunmadığından dolayı 18 kw elektrikli kombi kullanmayı düşünüyorum. Evimde kombi haricinde ortalama günde 15-20 kw arası elektrik tüketimi mevcut. Evimin çatısına güneş paneli döşemeyi ve bunu depolamayı ve inverter ile kombiyi çalıştırmayı düşünüyorum. 18 kw kombi için 40 amper sigorta istendiğini söylediler ama 40 ampere yakın çıkış veren inverterler haliyle 20-25 bin TL'den başlıyor. Evin ihtiyaçlarını ve kombiyi besleyecek bir sistem için inverter ve akşamdan sabaha 14-20 saat arası ne kadarlık bir akü depolamasına ihtiyacım olacağını hesaplamam gerekiyor.

Akü olarak Lifepo4 3,2 volt 280 amperlik pillerden kullanmayı düşünüyorum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Doğalgaz yoksa, siz elektrikli sofben /termosıfon düşünüyorsunuz.
 
Gel sen bu işten vazgeç.
Bana pek akıllıca bir fikir gibi gelmedi.Eger ısıtma işleminde kullanacaksanız,güneş enerjisini başka tür enerjiye dönüştürmeden kullanın derim.Yani suyu güneş enerjisi ile ısıtın,depolayın ve sonra ısınmak için kullanın.Bence bu daha mantıklı.
Ayrıca ısıtmada kullanmak için inverter kullanmayada gerek yok.İnverter dedigin cihaz belli bir voltajı alıp daha yüksek bir voltaja çeviren cihaz.Rezistans, yani ısıtmada kullanmak için dönüşüm yapmaya gerek yok.
Bir volt ilede teli ısıtabilirsiniz,1000 volt ilede.asıl mesele enerji.
Şimdi matematige kabaca gelelim.
senin ihityac 20Kw.Pilin verdigi P=V*I P=3.2*280=896 Watt
20000/896=22 den fazla pil bir saat için
14-20 saat kullanacam diyorsun
20 saat için 20*22=440 adet bu pile ihtiyacın var.
Daha bu hesaplar kabaca yapılmış,invertör vs kayıpları gözönüne alınmamıs vede pilinin gerçekten bu akım degerini 1 saat boyunca azalmadan verdigini varsayarak hesaplanmış degerler.
Al sana bu işi neden böyle yapmanın mantıklı olmadıgının hesabı:)
 
Amacım sadece güneş paneli ile beslemek değil sistemi zaten şebekeye bağlı olmasını istiyorum. Elektrik kesintisinden minimum etkilenmek ve güneş enerjisiyle elektrik tüketimini en azından gündüz vakti sıfıra indirmeyi düşünüyorum. Pillerden şimdilik 16 tanesi ile 14 kw civarında bir depolama elde etmeyi düşünüyorum. İlerde kapasiteyi artıracam. Sadece kombiyi besleyecek inverter gereksinimi nedir onu çözemedim. Kombiyi trifaze 12 kw olarak almaya karar verdim. Trifaze 12kw kombi için gerekli gücü sağlayacak inverter kaç kw olmalı bu hesabı nasıl yapabilirim?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,215
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst