Monofaze Şofben Yardımı

Bir de ürün olarak hangisini önerirsiniz;
Fiyatları yarı yarı ya farklı; biri Alman; biri yerli üretim;
Alman olan Elektronik; yerli olan hidrolik dediler; galiba bu basıncıyla ilgili bir durum?
Yerli mi; İthal mi tercih etmeliyim?

Trifaze Siemens kayınvalidenin evinde kullanılıyor; yaklaşık 15 senedir de kullanıyorlar; onlar 21 kw filan trifaze olduğu için mi sıkıntı çıkarmıyor? Tesisatıın da çok iyi olduğunu düşünmüyorum;
 
Merhaba,
Sayaca gelen kabloyu soruyorsanız 2*10; sayaçtan sigortaya gelen ise 6'lık diye hatırlıyorum;
Malzemeleri kendim aldım; sayaçtan sigortalara gelen 4 veya 6 olmalı; elektrikçi 4'lük kablo demişti; ben demekki yanlış anladım dört telli almıştım; 1 i boş :); Kalınlık için malzemeyi satan yere söylemiştim; uygun kalınlıkta ver diye 1-1,5 mt olduğu için çok incelemedim; gidince bakarım 4 mü 6 mı? Tek katlı olduğu için sayac kapının dışında; sigortalar içerde; 1 mt filan kullanıldı kablo.
Clage'nin teknik verilerinde ""Required cable size"" bağlantı kalınlığı 6 olmalı galiba; aşağıdaki teknik dökümanında sanırım onu demek istiyor;
Bu işten anlayan sizler olarak bunlara nasıl izin veriyorlar diyorsunuz satıcısı 3*2,5 ile bağlarsın sıkıntı olmaz diyor :confused: :(
Satıcılar İnsanlara bu şekilde yanlış bilgiler verip onca yangının, ölümün, arızanın sebebi oluyorlar;
Giriş kablom 4 veya 6'lık ise tek hat ile kullansam sıkıntı yaratır mı?


http://www.clage.com/cms_downloads/en/produkte/produktinfos/CEX9-PI-EN.pdf

Verdigin linkte 6.6kw icin 4 veya 6 lik.8.8 kw icin ise 6 lik kablo onermis bence dogrusunu onermis .Eger sayactan sigortalara 6 lik geliyorsa aynisi ile devam ettir yani 6lik cek.


Telefondan yazdim
 
Bence daha cihazı almamışken iyice düşün bunlar ihlaslardan değil demişsin ama fakları yok zaten arkadaşlar da aynı düşüncede olduklarını belirtmiş, illa bunu alacaksan binanın tesisatını topraklama kaliteni ölçtür, brn tercihimi termosifondan (fiyatları örnek linklerden düşük) yana kullanırım duvar taşımaz demişsin demirden askı yaparım duvarla işim olmaz (üstüne de param cebimde kalır canım bedenimde, verdiğin cihazların bi tanesinin fiatı 800 üzerindeydi)
 
Vatandasta birde soyle dusunce var. Sicak su lazim oldugunda kullanirim diyer zamanlar kapatirim, daha az elektrik harcarim. termosifon uzerindeki isigin surekli yandigini goruyor daha cok elektrik tuketecegini dusunuyor.
 
Vatandasta birde soyle dusunce var. Sicak su lazim oldugunda kullanirim diyer zamanlar kapatirim, daha az elektrik harcarim. termosifon uzerindeki isigin surekli yandigini goruyor daha cok elektrik tuketecegini dusunuyor.

İhlaslardan farklı derken tüm eve sıcak su vermesi anlamında demiştim; sonuçta ikisi de ani ısıtıcı;

Elektriğin daha çok yakacağını biliyorum ama öncelikle dediğim gibi duvar taşıma kapasitesi; sonrasında sıcak su için bekleme süresi; arka arkaya banyo yapmak istediğinde beklemek; zaten hafta sonları gidilen bir ev olacağı için suyu ısıtma süresi uzayacağı için bunu düşündüm.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,831
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst