Elektrikli araç için Uzatma Kablosu

Merhaba,

Evim 3 . Katta tesla mobile konnektör 6 metre ona ek bir 3*4 10-12 metre bakır ttr uzatma ile balkondaki priz ile sistemi yormadan ( max 13a) şarj etmek istiyorum. Sorun olur mu nelere dikkat etmeliyim. Ev yeni bina, inşaatın elektrik işlerini yapan elektrikçiye sorduğumda duvar içi kesit 2,5 mm dedi ancak bağımsız priz değilmiş mutfak ile aynı yerden alıyormuş. Durumu anlattım o da 13A için sorun olmaz dedi. Benim planım akşamları (sadece buzdolabı ve DOndurucu aktifken) şarja takmak. İş yapan usta sorun olmaz dedi ama ben işimi sağlama bağlamak adına sizlerden destek talep eidyorum ? Bir sorun olur mu? Olursa olmaması adına ne yapabilirim? Yardımcı olabilir miisniz? Teşekkürler,

Priz 2.5mm² ise daha kalın kablo gereksiz. TOGG'u aynı şekilde 3x2.5mm² 20 metre kablo ile bir süre şarj ettik. Zaten kabloya göre cihaz şarjı kısıtlıyor. Olmadı arabadan kısıtlarsınız Önceki konularda konuşulmuştu.

Peki 10-12 saat gece şarjda kalması risk yaratır mı süre uzunluğu etki eder mi?

Merhaba,

Evim 3 . Katta tesla mobile konnektör 6 metre ona ek bir 3*4 10-12 metre bakır ttr uzatma ile balkondaki priz ile sistemi yormadan ( max 13a) şarj etmek istiyorum. Sorun olur mu nelere dikkat etmeliyim. Ev yeni bina, inşaatın elektrik işlerini yapan elektrikçiye sorduğumda duvar içi kesit 2,5 mm dedi ancak bağımsız priz değilmiş mutfak ile aynı yerden alıyormuş. Durumu anlattım o da 13A için sorun olmaz dedi. Benim planım akşamları (sadece buzdolabı ve DOndurucu aktifken) şarja takmak. İş yapan usta sorun olmaz dedi ama ben işimi sağlama bağlamak adına sizlerden destek talep eidyorum ? Bir sorun olur mu? Olursa olmaması adına ne yapabilirim? Yardımcı olabilir miisniz? Teşekkürler,

ancak bağımsız priz değilmiş mutfak ile aynı yerden alıyormuş.

Bu şartlarda balkondan şarj etmek sağlıklı olmaz .
Şarj esnasında bu hatta bağlı hiç bir cihaz çalıştırılmamalı.
Güvenlik açısından priz , fiş , kablo özel tip olmalı .

Kolay Gelsin Sağlıcakla

togg'da monofaz 7,4 kw şarz aleti ile 2,5mmde bir süre sonra kablonun ısındığı fark ettim. şarj aletinde 6-32a yazıyor.
imkanınız varsa binanın dağıtım panosundan sizin sayaçtan sonra park alanına bir hat çekin, en sağlıklısı bu.
balkona gelene kadar oda içi buatlarda ek yapılmışsa sıkıntı olailir.

3.7kw için 3x2.5mm² kablo yeterli olsa da ortak kullanımda sağlıklı olmaz. Özellikle aynı hatta yüksek akım çeken cihazlar varsa! 7.4kw güçteki şarj cihazı için en az 3x4mm² kablo ve müstakil harici bir hat şart!

Arkadaşlar uzatma priz kullanmaktansa 25-30 metre type2 kabloları var bunları kullanmak daha saglıklı olmazmı ? Özellikle ısınma noktasında çözüm olmaz mı?

Birde ben açık garajda şarj yapacağım normal uzatma ile gece şarj yaparken cihaz dışarda kalacak ve çalınma ihtimali var diye düşünüyorum. Ama cihazı eve takıp uzun type 2 kabloyu aşağı sarkıtmak bu sorunda çözüm olur diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Geri