Elektrikli Araç Şarj İstasyonu kurulumu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan banner1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

banner1

Üye
Merhabalar,
Elektrikli araç şarj istasyonu kurulumu yapmayı düşünüyorum. Evimde ki kurulu güç 11KW olduğunu öğrendim. Yaklaşık olarak 6KW'ını kullanıyorum. 22KW bir cihaz kurulumu gerçekleştirdiğimde elektrik hattımda sorun yaşar mıyım? Ayrıca sayacım trifaze ve araç 11KW güç çekebiliyor. 22Kw bir cihaz kurulu yapmış olsam da 11KW şarj istasyonu + 6KW ev için kullanmış olacağım.

Merhabalar, ilgili işletmede güç yükseltme talebinde bulunmanız gerekiyor. Kablo kesintinin de gerekli gücü taşıyabilir mi diye tespit edilmesi gerekir.
Ayrıca madem araç 11Kw neden 22Kw cihaz kurmak istiyorsunuz?

Merhabalar, ilgili işletmede güç yükseltme talebinde bulunmanız gerekiyor. Kablo kesintinin de gerekli gücü taşıyabilir mi diye tespit edilmesi gerekir.
Ayrıca madem araç 11Kw neden 22Kw cihaz kurmak istiyorsunuz?
Merhaba, öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Güç yükseltmek için başvuracağım. Öncesinde elektrikçim ile kablo kesitini kontrol etmem gerekiyor sanırım. Şu anki aracım 11KW destekliyor. Şarj istasyonunu almışken 22KW alıp ileriye dönük plan yapmak istediğimden kaynaklı. 22KW cihaz alıp ilk etapta 11KW olarak kullanacağım.

Ya da hızlı şarj yerine 3.7KW ile şarj etmeyi değerlendireceğim. 3.7KW için güç arttırımı yapmadan kullanabilirim sanırım değil mi?

2.7 kw. monofaze şarj sistemidir. Yaklasşık, 10-12 saatde full şarj eder veya yarıda bırakabilirsiniz.

TOGG varken 3.7Kw ile şarj ediyorduk. Gün içinde uzun mesafeler kat etmediğimizden bir kaç günde bir, gece boyunca şarj etmek yeterli oluyordu. Bunun için muhafazalı bir park yeri şart! Yoksa sokakta gece boyunca şarja bırakmak akıllıca değil! Böyle bir durumda bir kaç saatte şarj edebilmek için hızlı şarj cihazı kullanarak, gözetim altında şarj edilmeli.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri