Elektrikli ısıtıcı'da aynı anda iki düğmeye basıldığında çalışmasını nasıl engelleyebilirim?

kesis105

Üye
Katılım
23 Nis 2015
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba,
Kumtel marka elektrikli ısıtıcımızda üç resistans ve iki düğme var. Malum bir düğme bir resistansı diğer düğme ise iki resistansı çalıştırıyor, iki düğmeye de basarsak 3 resistans da aynı anda açılıyor. Benim sorum şu; bu iki düğmeye aynı anda basıldığında çalışmayacak ama tek tek basıldığında çalışacak bir kilit nasıl koyabilirim?Yani sadece tekli veya ikili resistans düğmesine basıldığında çalışsın istiyorum. İki düğmeye de aynı anda basıldığında çalışmasın. Nasıl böyle bir sistem kurabilirim? Saygılar
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Role işinizi görebilir. rolenin kontak ucunu birinci açma kapatma butonunun çıkışından , com ucunuda ikinci açma kapama butonunun çıkışından besleyin, rolenin nc çıkışından ikinci düğmenin beslediği resistansları besleyin.
meslekte yeniyim yanlış bilgi vermiş olabilirim o yüzden forumdaki ustalar yanlışım varsa düzeltsinler.
 
Sizin olmasını istediğiniz olay zaten şu anda mevcut duruma yakın oluyor sanki haksızmıyım
 
Vantilatör, aspiratör basmalı tuşları tavsiye ederim. Teyp mekanizması gibi çalışır basılanı aktif eder önceden basılan varsa onu kaldırır devreden çıkarır.

Bu arada arkadaşın bilgisi eksik dolayısıyla arkadaşları yanlış yönlendirmiş oldu. Bu cihazlarda 2 ısıtıcı var her tuşta biri aktifleşir. Ör: 800w + 1200w toplamda 2000w max yani her 2 tuş basılırsa basit matematik.

Yine döndürmeli 1 giriş 2 çıkışlı anahtarlar olur. Unutulmamalı ki uygun güçte olmazsa bu anahtarların ömrü kısa olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,679
Kullanıcılar
449,950
Son üye
Krşt.alg

Yeni konular

Geri
Üst