Elektrikle çalışan gizli kamera

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Katılım
24 Haz 2019
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
41
Bu konu bilişim konusu biliyorum. Ancak çözüm adına buraya da yazmayı elzem buldum. Evin tavan ve duvarlarından geçen elektrik hattına yerleştirilmiş olduğunu bildiğim sıva altında saklı gizli kameralar mevcut. İnternet üzerinden çalıştırarak canlı telefondan izleniyor. Kamera bulucu dedektörle arama yaptırdım. Ne yazıkki bulamadı. Benim tahminim arama sırasında izlediği için kamerayı kapattı Polis ve karakola müracaat ettim. Dedikleri kameraları kendimin bulduktan sonra suç duyurusunda bulunabileceğim yönünde oldu. polisin kamera bulmak gibi çalışmalarının olmadığını söylüyorlar. Konuşmadığım kameracı müracaat etmediğim polis avukat vs kalmadı. Bir elektrikçi çağırarak dairenin buatlarından ve sigorta panelinden itibaren kabloları tek tek çekerek baktık. Onlara ek bişey bulamadık maalesef. Ayrı bir hat çekilmek suretiyle bu kameraların çalıştırıldığını düşünüyorum artık. Fatura evde son ay boş olmasına sadece buzdolabı ve alarm çalışmasına rağmen evde yaşanılır olduğumuz gibi yakın geldi. Birçok çare aradım. Şuan şunu düşünüyorum. Apartman 5senelik. Apartmanın ana giriş elektrik panelinden başlayarak dairenin içi de olmak üzere elektrik tesisatını kabolalarını değiştirmek bu illet kameraların çalışmasını engeller mi? Dairenin içinden geçen kablolara ek yapılarak bunların çalıştırıldığını düşünüyordum. Ancak kabloları tek tek çekerek bakınca öyle bir ek göremedik. Şimdi aklıma gelen ayrı bir hat çekilmiş olması yönünde. Hiç bilmediğim bir konu elektrik de bilişim de. Yılan kamera gibi metrelerce uzunluğunda kablolu olan kameralar mevcutmuş piyasada bilgi aldığım bir bilişiminin ifadesi ile. Öyle uzunluğu çok olan kablolu kamera , biz buattan kabloları çekmemize rağmen uzantısı gelmemiştir diye de düşünüyorum. Aklınıza kameraların varlığını nerden biliyorum kim yapar bunu sorular takılmasın. Günümüz internet ve teknoloji çağında maalesef ki kötü yönde birçok şey yapılıyor.Konu tamamiyle maalesef ki doğru. Sizden istediğim bilginiz üzerine bana yol yordam göstermeniz. Varsa bildiğiniz yönlendireceğiniz iyi bir elektrik şirketine yönlendirmeniz vs vs ve aklıma takılan sorulara cvp vermeniz.Tesisatı değiştirmek maliyeti nedir? Daireye zarar verir mi? Randıman alır mı almaz mı? Vs vs. Teşekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
..kamera olduğunu nereden biliyorsunuz..sıva altında olan ve sizin göremediğiniz kamera sizi nasıl izler!
 
Bana mantıklı gelmedi; ev sizin eviniz değilmi? Evinize dışardan müdahele edildiğine nasıl kanaat getirdiniz ve evde herhangi bir çalışma oldumu? olduysa olan yerleri konntrol etmeniz gerekir. Gizli kameranın çeşitleri çok yapılan masraf keza öyle. İzlenmenize sebep ne nasıl bu kanıya vardınız?
 
Bunun sonu yok...

ilk olarak toplu iğne başı kadar alandan görüntü alacak kameranın yüzeye sıfır olması lazım merceğinin.Bu tür bir kamerayı bulmak bir mesele bunu bu şekilde döşemek daha bir mesele.biraz derine gömerseniz de açı itibarı ile görüş alanı çok daralır.

Tavsiyem evi değiştirin.Kamera olsa da olmasa da artık huzura eremezsiniz bu paranoya ile.Farzı mahal 2-3 kamera bulsanız bile kıyıda köşede başka var mı acaba duygusundan kurtulamayacaksınız.Hiç bulamasanız var olduğuna inanmışsınız onun paranayası ile baş edemezsiniz.

Bir de anladığım kadarı ile bir çok kişiye bir şeyler sormuşsunuz ve herkesin söylediğine inanarak kafanızı iyice karıştırmışsınız.

Tekrar söylüyorum evi değiştirin en sağlıklı yol bu.
 
Son düzenleme:
ünlü müsün? birileri hakkında atıp tutuyon mu? kim niye izlesin seni?
 
Notebook kamerası kullanılmış olmasın. Duvara kamera bana pek bı zor geldi kimse uğraşmaz öyle bir tesisatla. Duvara asılı aksesuar tablo vs vs ve alarm sensörleri varsa onları kontrol edin
 
Buna emin olabilmek için çekilmiş bir video veya en azından foto görmüş olmanız gerekirdi. Oradaki görüntünün açısından da kameranın yeri rahatlıkla belirlenebilirdi. Ben bu olaya pek bir anlam veremedim !
 
Yeniden tesisat çekmek yerine evi yeniden boyatmayı düşünün en pratik çözüm sanırım bu. Arkadaşlarımın soruları da yerinde, neden izlendiğinizi düşünüyorsunuz, izlendiğinize dair kayıt veya foto elinize geçti mi vb.? Sonuçta evi de taratmışsınız sonuç sıfır diyorsunuz, kameralar optik sonuçta boya ile önlem alırsınız.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst