elektrik tesisat şaftı ilgili yönetmelik

oozanoz

Üye
Katılım
18 Şub 2009
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
41
arkadaşlar merhaba;

Elektrik tesisat şaftından doğal gaz borusu götürelemiyeceğine ilişkin herhangi bir yönetmelik falan varmı bildiğiniz. Elektrik iç tesisat yönetmeliği proje yönetmeliği konularına baktım ama bir ibare bulamadım. Sadece doğalgaz boruları elektrik tesisatına 30 cm mesafede olmalı gibi ibareler var.

İyi günler...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisleri proje hazırlama yönetmeliği Madde 10

11) Enerji odası, kablo bacası (kablo şaftı) ve sayaç pano detayı: Enerji odası ve kablo bacası (Bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten sonra inşaat ruhsatı alacak olan yapılarda) gerekli projelerde gösterilecektir. Enerji odası ile kablo bacasının ölçü ve detayları ve uygulama alanlarına ilişkin esaslar, enerji veren yetkili kuruluş tarafından belirlenir.

Sayaç panosu detayları da projede gösterilecektir.

Not: Elektrik tesislerinin nasıl yapılacağını açıklamak, kullanılacak malzemeleri tanımlamak ve miktarlarını belirtmek için hazırlanacak olan ve içeriğinde, teklif alma şartnamesi, özel idari şartname, özel teknik şartname, özel birim fiyat tarifleri ve metraj listesi de bulunan ihale dosyasının hazırlanması, işveren ile yapılacak anlaşmaya bağlıdır.


Kablo bacası ve enerji odası sayaç panoları ile ilgilide daha önce TEDAŞ tarafından yayınlanmış bir uygulama esası vardır. Dağıtım şirketlerinin birkaç noktada birbirinden ayrıldığı konular olabilir. Detaylı bilgi aşağıdaki linkte de mevcut.

http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=59703&tipi=2&sube=16
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,589
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst