Elektrik Projesi Hakkında Yardım

furkandr

Üye
Katılım
15 Eki 2017
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
27
Merhaba arkadaşlar. Daha önce hiç elektrik projesi tam anlamıyla çizmedim. Sizlere bir kaç tane sorum olacak. Elimde bir proje var otel projesi benzeri. Ancak bu projede güç miktarını en minimal şekilde hazırlanması gerekiyor.
1-) Projede 5 oda bulunmakta ve ayrıca 20 kW lık ekstra rezistans kullanılacak. Farklı projeleri incelediğimde ana panodan dağıtım panosuna gidiyor. ana pano ile dağıtım panosunu birleştirme şansım var mı? Tek faz hat sadece bu sistemi besleyecek.
2-) Bir otomasyon sistemi olacak bu otomasyon sistemini elektrik projesinde nasıl gösterebilirim.
3-) Sistemde 16 adet analog giriş olacak bunun için hangi PLC yi önerirsiniz.
4-) Normal şartlarda bir çamaşır makinesi gücünün projede 2500 W gibi bir değer giriyorduk. ancak bu projede kullanılacak çamasır makinesi gücü çok daha az. Kullanılan çamaşır makinesinin gücünü yazarsam sorun olur mu?
5-) İncelediğim zaman projelerde saç kurutma makinesi için priz belirtilmemiş. Otel tarzı yerlerde saç kurutma makinesi prizi nasıl belli edilir. Gücünü fazla yazmaya gerek var mı?
 
Arkadaş 5 oda 10 oda önemli değil lakin 20 kw bir gücü tek fazla nasıl beslersiniz? Madem otel komple trifaze ile besleyip yük dengesizliğinin de önüne geçmiş olursunuz. Senin otelde de ana pano ve katlarda dağıtım panosu olmayacakmı? çamaşır makinesi 2500 w olarak çizersin. saç kurutma makinalarının üzerinde kaç wat olduğu yazılıdır onları yazarsın. Güçlerin tamamını yazmazsan gerilim düşümü hesabında çıkacak hesap kablo çekiminde düşük kablo çekmene enerji verilincede tesisatlarda arızalar yanmalar meydana getirecektir.
Sonrada tv lerde elektrik kontağından yangın çıktı yok pano yandı diye seyrederek dinlersin. İşin aslını öğrenmeden hilesini mi öğreneceğiz anlamadım kı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst