elektrik proje banyo linyesi hakkında bir soru

shinning

Üye
Katılım
8 Ocak 2008
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
39
selam arkadaşlar. ben elektrik tesisat projesi ile uğraşıyorum. bu işte yeniyim. banyo linyesi ile ilgili bir sorum olacak. piyasada banyo için ayrı bir linye çıkılıp banyonun priz ve aydınlatmasıda buna bağlanıyor. bu doğru bir uygulamamıdır? neden banyo aydınlatması ışık linyesine bağlanmıyor. ayrıca iç tesisat yönetmeliğinde banyo için enaz bir adet bağımsız priz linyesi olacağı söyleniyor. ben bu bağımsız linyeyi çekip buna çamaşır makinesini bağlıyorum. bunun dışında banyodaki genel ihtiyaç için normal priz linyesinden bir adet priz daha çıkıyorum. ancak işyerinde bu konuda bir arkadaşla tartıştım ve bir neticeye varamadım. o bu çekdiğim prizin ayrı olmasını ve mutlaka banyo aydınlatmasını buna bağlamamı söylüyor. banyo aydınlatmasının ne farkı varki priz linyesine bağlanıyor. hem zorunlu haller dışında priz linyesine aydınlatma bağlanamayacağı iç tesisat yönetmeliğinde de yazıyor. ben burada zorunlu bir durum görmüyorum. bu konuda uzman arkadaşların yardımını bekliyorum. lütfen konu hakkında tam ve kesin bilgiye sahip arkadaşlar cevaplasın. zaten piyasada bu konuda çok fazla yanlış bilgi mevcut.
 
Elektrik Tesisat projelerimizde Kesinlıkle Aydınlatma ve Priz Linyeleri Ayrı ayrı gösterilmekte ve EİTY göre,Banyo veya Mutfak için Ayrı Top.Priz Linyesi F.O Fırın Ocak -- B.M Bulaşık Mak.-- ve Ç.M. Çamaşır Makinasının Linyeleri ve Sigortaları Bağımsız Ayrı olacaktır.
 
Banyoya çekilen ayrı priz linyesi şofben içindir. Coşkun beyin dediği gibi fırın, çamaşır makinası, bulaşık makinas,ı şofben Mikrodalga,hidrofor, asansör ve klima için sigorta ve linyeleri farklı olmak zorundadır. Ancak her eve fırın çamaşır makinası ve bulaşık makinası linyeleri döşenmesi zorunlu olmasından dolayı diğer fazla güç isteyen elektrikli aaraçlara ait linyeler çekilmemekte.
 
sn shinning ;
banyoda ilk once boat olmuycak , normal kullanımlar için 1. priz linyesi olucak , eğer sohben de gelicekse gelen güç hesaplandıktan sonra 2.5 yada 4 mm lik kablo cekılmek suretıyle ayrı bir linye olucak , eger cam mak yada baska 2,2 kV üstü cıhaz olucaksa her biri için ayrı lınye çekılecek , aydınlatma için 1. prız lınyesını pratıkte kullanabılırsın sorun çıkmaz ama bir proje çiziyosan beledıyenın fen işleri müdürlüğü bunu kabul etmez ...
En yakın bi aydınlatma lınyesınden buraya hat çiziceksin ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst