Banyo/Duş Arkası Duvara Priz

kagem

Üye
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
156
Puanları
1
Standart ya da yönetmeliklerde, ıslak alan hacmini çevreleyen duvarların dış tarafına priz ya da aydınlatma anahtarı yerleşimini kısıtlayan bir ibare yok. Sadece elektrik pano odalarının yan ve üstlerinde ıslak hacmin olmaması gerekliliği var. Bu da duvarlardan olası su sızıntısına yönelik bir kural olmalı. O zaman aynı mantıkla, mesela banyo duşunun duvarının dış tarafındaki duvar bir yatak odasının duvarıysa, buraya konan bir prizin de su sızıntısından etkilenme olasılığı olmalı, ama buna yönelik bir kısıtlama görmedim. Mevzuatta olmasa da, pratikte bu konu hakkında görüşleri olan var mı? Teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Teşekkürler. Burada da pratik açıdan tam bir sonuç ortaya konmamış maalesef. KAKR'ın açmaması hata, ama normalde açmalı. Onun dışında priz olmaz denmemiş, ama bu tip kazaların da olabileceğine açık bir örnek. Sanırım bu tip duvarlar ya diğer duvarlara göre özel olarak yalıtımlı inşa edilmeli, ya da duvara gömülü olmayan süpürgelik tip kablo kanal prizleri kullanılmalı.
 
Son düzenleme:
Deveye "Boynun eğri" demişler, "Nerem doğru ki?" demiş

Fotoda doğru olan elektrik ve d.gaz borusu ayrı yönde .
Gerisi yanlış üzerine yanlışlık .
Elektrik siğorta yeri kombinin boyu yarısında olmalı .

Suyu hesaplamadan su boruları döşemiş dirsek dirsek üzerine , ekler baştan yanlışlık

Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklersen diğerleri de yanlış gider .

Mantıkta yok .

etimesgut-kombi-montaj-ve-degisimi.jpg
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,761
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst