Elektrik malzemeleriden tripod yapımı_(ups aküsü; montaj ayağı; kablo kanalı....)

elektrofizikci

Usta Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
1,185
Puanları
181
Yaş
39
Hazırlayan: Ümit YAVUZARSLAN. Bir elimle işlemlerimi yaparken bir elimle çekim yapmak zor oluyordu. Bende bir elektrikçi olarak elimdeki malzemelerle işimi görecek bir şey yaptım. Belki sizin de işinize yarar yada başka bir çalışma için fikir verir... Sağlıcakla...

https://www.youtube.com/watch?v=0J_RuSlauoE&feature=youtu.be
 
İzleyenlerden parlak br fikir daha geldi, onuda paylaşayım: Abi akü kullanmışsın zaten, çalışan akü kullanıp, üste de bir ışık kaynağı koysaydın, kayıt için gerekli ışığıda sağlamış olurdun dedi... Akıl akıldan üstün işte... :)
 
"Çalışan akü"den kasıt ne anlamadım? yan gelip yatmayan mı demek?:)

Çekimleri kamera- foto mak. ile yaptığını sanıp bunların beslemesini de aküden temin edebilirsin diyecektim Ümit, kablo/lu/suz zil devresi ve servo motor ile kumanda kontrollü çekim yapman mümkün, başarıların devamını dilerim kolay gelsin saygılar.
 
Yok abi be nerde o imkanlar bizde :) Cep telefonu ile devam... Şimdilik memnunum aparattan, çok rahatlattı beni :) Aslında düşünmüyor da değilim, elime bir bileklik takıp elimi takip eden bir TRİPOD yapmayı... vakit sıkıntısı yoksa yaparım bilirsiniz :)
 
Dun japon bir turistde gordum teleskopik bir cubugun ucuna telefonu tutacak aparati takmis. hem tripot gorevi goruyor hemde daha guzel ozcekim yapiyordu...denemeye deger :)
 
Alem çoktan icat etti Ümit :)
lollipod-tripod-for-multiple-devices-710x273.jpg
 
20140625_224742.jpg

Bizim tripod görev değiştirdi, iş hayatına fan olarak devam ediyor :) Eski 5kV lık KGK nın fanlarıyla :)
 
Bu Fanın(2 li imkan olsa dörtlesek) benzerini ben de kullanıyorum mağlum yaz sıcaklar yüzünden akşamları uyunmuyor, bir de yatan aküyü değerlendirmek şart :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst