Elektrik Mühendisi mi? Yoksa Elektrik-Elektronik mühendisi mi olunmalı?

Elektrik ve Makine Mühendislerinin çalışma alanları diğer Mühendisliklere oranla biraz daha geniştir. Saymaya kalksak yaz yaz bitmez unuttuklarımız olur onlara haksızlık olmasın :)
Size tavsiyem bazı temel tercihlerinizi şimdiden yapmanız. Normal bir kazancım olsun hafta sonu tatilim, yıllık tatilim olsun akşam 5 oldu mu evime gideyim adam gibi yaşayayım diyorsanız Kamuya girmek için mücadele verin. Yok ben çok kazanmak istiyorum, maddi beklentilerim ve planlarım çok bu uğurda kendime aileme vakit ayırmasam da olur ömrüm yeterse emekliliğimde süper br hayat yaşamak istiyorum diyorsanız tam donanımlı bir Mühendis olarak özel sektörü seçin belli bir süre sonra kendi işinizi yapın derim.
Bu iki yol birbirinden çok farklıdır, baştan iyi düşünün hangi yolu seçiyorsanız o yolda ilerleyin. Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin.
 
Son sınıfflarda aldıkları derslere göre ana dallarını elektrik yada elektronik olarak belirlemiş oluyorlar. Bir anadaldan mezun olduktan sonra diğer ana dalın derslerini vererek çift anadal mezunu yani hem elektrik hem elektronik mühendisi olunabiliniyor diye biliyorum yanlışım varsa taze mezunlar söylesin.

Fikrimi sorarsanız 1 anadal seçin derim, büyüklerin dediği gibi tatlıyı tatlıcıda yiyeceksin. Her meslekten bilgim var ama hiçbirine hakim değilim diyeceğine 1 anadalın birkaç dalında uzmanım demek her zaman her yerde daha iyidir. Bilgi olarak diğer mesleklerden de bilgi edinin öğrenin.
Hakan abi merhaba. Bence elektrik ve elektronik kardeş demeyeyim de çok yakın akrabalar. İsteyen ve azimli olan kişi hem elektriği hem de elektroniği aynı anda tüm inceliklerini öğrenerek ciğerlerine kadar iner. Ah be ah... Şimdiki aklım olsaydı elektrik elektroniği yazar kendimi nasıl da geliştirirdim. Geçti bizden artık...;)
 
hayatımın hatasını yaptım derken ıyıkıde yapmışım oğlum lisede tubitakta yarışmaya gırdı bir elektronik projeyle proje mükemmel dı ama firildaklar donuyor tubitakta çocuğu eledıler universite sinavları geldı sinavlarda birkaç üniversitede elektrık elektronik için puanı yetıyordu oğlum eskışehir osmangazı ziraat muhendislığını tercih ettı okula başladı hiç takılmadan mezun oldu kpss ye girdi türkiye branş ortalamasında ılk 101 sırada ataması oldu 23 yaşinda kamuda ziraat muhendısı olarak göreve başladı elektrık elektronik okusaydı kamuda iş bulma şansi %50 ıdı şimdı iyikide çocuğa baskı yapıp elektrık elektronik okumalısın dememışım gençler kendı kararlarını vermeliler yeni nesil eskılere gore daha mantıklı karar verdığını ben şahsen kabul edıyorum bazı anne babalar var çocuğu gelmış 40 yaşina daha baskı otorıte uyguluyorlar çok çok yanlış herkese günaydınlar hayırlı işler
 
Hakan abi merhaba. Bence elektrik ve elektronik kardeş demeyeyim de çok yakın akrabalar. İsteyen ve azimli olan kişi hem elektriği hem de elektroniği aynı anda tüm inceliklerini öğrenerek ciğerlerine kadar iner. Ah be ah... Şimdiki aklım olsaydı elektrik elektroniği yazar kendimi nasıl da geliştirirdim. Geçti bizden artık...;)
Hocam özel mesaj kutun dolu sanırım.
 
Bence severek yapılan ne olursa hayırlısıda odur.
Diploma değil işleri işini seven insanlar tam olarak yapar.
 
Şuan benim Elektrik Mühendisi mi? Yoksa Elektrik-Elektronikmühendisi mi olmalı? dememin nedeni kafamın karışık olması. Örneğin bence Elektrik mühendisi Elektronik Mühendisin'den daha iyidir. Elektronik ürünler bile elektrik kullanıyor çünkü.
 
Elektrik - Elektronik mühendisiyim 3.sınıfta elektrik alanını seçtiğim için imza yetkisinin ihtiyaç duyduğu ekstra dersler almama gerek yok..bu dersler odanın web adresinde yazmaktadır
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst